BMW Motorrad Srbija
Mar 14

BMW C 400 GT

BMW C 400 GT – Gran Turismo među skuterima srednje veličine za odličan komfor i dinamične performanse kao i za mnogo zabave u vožnji.

BMW Motorrad je uspostavio novu kategoriju proizvoda u oblasti urbane mobilnosti 2011. godine kada su debitovali BMW C 600 Sport i C 650 GT kao vrhunska vozila u segmentu maksi-skutera. Nakon njih usledio je BMW C 400 X, koji je prvi put predstavljen u jesen 2017. godine – dinamično vozilo u segmentu skutera srednje veličine. Sada BMW Motorrad predstavlja BMW C 400 GT, Gran Turismo varijantu skutera srednje veličine, sa ciljem daljeg povećanja komfora i sposobnosti turinga. Bilo da vozite kroz centar grada, svakodnevno putujete do kancelarije, uživate u vožnji posle posla ili preko vikenda – novi C 400 GT je savršeni partner na kojem ćete u potpunosti uživati u vožnji – sami, ali i sa suvozačem.

Moćan,efikasno optimalizovan jednocilindrični motor u kombinaciji sa CVT menjačem i ASC-om.

C 400 GT pokreće efikasno optimalizovani jednocilindrični motor sa izlaznom snagom od 34 ks (25 kW) koji se koristi i za model C 400 X. Prenos snage se obavlja preko CVT (Continuously Variable Transmission) menjača i torziono krute viljuške pogonskog sklopa sa inovativnim ležajem viljuške za minimum vibracija te stoga i za maksimalni komfor. Automatska kontrola stabilnosti ASC obezbeđuje povećanu bezbednost tokom ubrzavanja, naročito na klizavim površinama.

Robusni ram od čeličnih cevi, teleskopska viljuška i kočioni sistem visokih performansi sa ABS-om u standardu.

Kao i BMW C 400 X, novi C 400 GT ima robusni ram od čeličnih cevi. Za vešanje i amortizaciju pobrinula se teleskopska viljuška napred i dve opružne noge pozadi. Postavka i hod opruge odabrani su tako da obezbede sportsku, dinamičnu zabavu u vožnji u kombinaciji sa visokim nivoom komfora. Vrhunske performanse kočenja i izvanrednu bezbednost pruža kočnica sa dvostrukim diskom napred zajedno sa kočnicom koja ima jedan disk pozadi, uz ABS kao standardnu opremu.

LED tehnologija osvetljenja kao standard i BMW Motorrad Connectivity kao opcija za ugradnju u fabrici.

Pored standardnog osvetljenja u LED tehnologiji, novi C 400 GT nudi i više elemenata u oblasti konektivnosti koji su novi u ovom segmentu. Na primer, multifunkcionalna instrument tabla TFT ekranom u punom koloru od 6,5 inča dostupna je kao opcija. Zajedno sa dodatno razvijenim BMW Motorrad multi-kontrolerom koji nudi integralni rad, ovo znači da vozač može da pristupi vozilu i funkcijama konektivnosti brzo i bez skretanja pažnje sa onoga što se dešava na putu. Pored zgodne upotrebe telefona i slušanja muzike tokom putovanja, tu je i korist od lake navigacije pomoću praktičnog sistema strelica.

Moderan, inovativni dizajn sa odličnom zaštitom od vetra i nevremena kao i domišljati koncept odlaganja prtljaga koji uključuje „fleks-kutiju“.

Što se stilizacije tiče, novi C 400 GT se može momentalno prepoznati kao član BMW Motorrad C porodice: on je elegantan i funkcionalan – uvek spreman za opušteno urbano krstarenje ili duže vožnje sa suvozačem. Kad se gleda spreda, njime dominira aerodinamični dvostruki LED far sa upadljivim dizajnom LED svetla za dnevnu vožnju u obliku elemenata od optičkih vlakana. Zajedno sa glatkim  dizajniranim elementom karoserije s ugrađenim žmigavcima, ovo obezbeđuje da se novi Gran Turizmo za segment skutera srednje veličine izdvaja od konkurencije. Sa pojačanom zaštitom od vetra i nevremena usled višeg vetrobrana nego na modelu C 400 X kao i pažljivo zamišljenim konceptom odlaganja prtljaga koji se sastoji od dve kasete i „fleks-kutije“ ispod udobnog jednodelnog sedišta, novi skuter srednje veličine nudi takođe sve što je potrebno da se ispune zahtevi kako za svakodnevnu praktičnost, tako i za pogodnost za turing. Kao dodatni element komfora, novi BMW C400GT je opremljen sistemom Keyless Ride kao standardom. On omogućava izuzetno zgodno paljenje, zaključavanje brave, sedišta, kape rezervoara i odeljaka za prtljag. Novi C 400 GT ima pojačana svojstva komfora u formi sedišta sa zasebnim naslonom za vozača i platformama umesto osloncima za noge suvozača.

Atraktivne završne farbe za upadljive kvalitete karaktera.

Boja Alpine White impresivno naglašava osobeni stil skutera – sveža i lagana boja, koja ujedno naglašava nove ključne kvalitete Gran Turizma poput agilnosti, lake dostupnosti i potpunog odsustva napora. Potpuna suprotnost ovoj boji jeste Moonwalk Grey, koja ističe vrhunski, savremeni i harmonični karakter dinamičnog Gran Turizma. Ova završna farba daje novom modelu C 400 GT utisak modernog, u harmoniji sa kontrastnim bojama radi stvaranja koherentnog sveukupnog izgleda. Treća završna farba je Blackstorm metalizirana, koja naglašava upadljiv, visokokvalitetan izgled modela C 400 GT.

Glavni elementi novog modela BMW C 400 GT:

 • Efikasno optimalizovani jednocilindrični motor zapremine 350 cc, sa visokim obrtnim momentom i CVT menjačem.
 • Veoma kompaktan dizajn.
 • 25 kW (34 ks) pri 7 500 obrtaja u minutu i 35 Nm pri 6 000 obrtaja u minutu.
 • Elektronsko ubrizgavanje goriva, digitalna kontrola motora i ASC.
 • Vešanje sa robusnim ramom od čeličnih cevi.
 • Toziono kruta viljuška pogonskog sklopa sa inovativnim ležajem viljuške za minimalne vibracije.
 • Teleskopska viljuška napred i dva opružna amortizera nazad sa dugim hodom opruge.
 • Moćan sistem kočenja sa ABS-om kao standardom.
 • Platforme umesto zasebnih oslonaca za noge suvozača.
 • Sedište sa posebnim naslonom za vozača.
 • LED tehnologija osvetljenja kao standardna oprema.
 • LED svetlo za dnevnu vožnju kao opcija.
 • Keyless Ride sistem kao standardna oprema.
 • Konektivnost: multifunkcionalna instrument tabla sa 6,5-inčnim TFT ekranom u punom koloru i brojnim elementima kao opcija za ugradnju u fabrici.
 • Osoben, dinamičan dizajn.
 • Pojačana zaštita od vetra i nevremena i sofisticirana ergonomičnost.
 • Veliki prostor za prtljag sa dva odeljka i „fleks-kutijom“.
 • Atraktivne varijante boja sa različitim karakterima.