BMW Motorrad Srbija
Jun 27

BMW Motorad concept R18

Može se okarakterisati kao povratak suštini brenda, ali sa modernim elementima: BMW Motorrad koncept R18 prenosi čistu esenciju klasičnih BMW Motorrad modela u moderno doba. Drugim rečima, koristi klasičan dizajn motocikla i daje im moderan stav.  Dr. Markus Schramm, direktor BMW Motorrad, ovako opisuje njegov dizajn: “Ovim motociklom iz snova, BMW Motorrad predstavlja svoju verziju emocije i autentičnosti u segmentu velikih kruzera.” Motocikl ima novi „bokser“ agregat zapremine 1.800 ccm, a po dizajnu svoja dva cilindra podseća na motocikle koji su proizvođeni do kraja šezdesetih godina prošlog veka.

“Svojom estetikom, koncept R18 predstavlja pravu suštinu motocikala. Radi se o osećaju, ne o razmišljanju, nekorišćenju tehnologija da se nešto istakne, već davanje prostora mašti. Ovaj konceptni motocikl je upravo onaj na koji samo želiš da se popneš i odvezeš se. Ali i kada siđete sa ovog motocikla, ne ostavite ga jednostavno u garaži i zaboravite na njega – uvek se osvrnete i pogledate ga još jednom za rastanak” –  objasnio je šef dizajna Motorrada, Edgar Heinrich.

BMW Motorrad Concept R18 odmah je prepoznat kao pravi BMW motocikl: bokser motor, karakterističan oblik rama, kardan i crni rezervoar u obliku suze sa belim kontrasnim linijama – tipičan su dizajn BMW Motorrad klasika. Savršeno izbalansirane proporcije odlika su još BMW R5, i podsetnik na bezvremensku lepotu koja dođe do izražaja kada god neke stvari potpuno pojednostavimo.