BMW Motorrad Srbija
Sep 27

BMW R18 predvodnik ovogodišnje vožnje The Distinguished Gentleman’s Ride

Manifestacija The Distinguished Gentleman’s Ride se organizuje od 2012.  a njena popularnost je narasla do tolikih razmera da je, od početka njenog organizovanja, u ovoj manifestaciji učestvovalo više od 316.000 ljudi u više od 670 gradova u svetu. Prikupljena su sredstva u ukupnom iznosu od oko 24 miliona dolara.

Usled epidemiološke situacije, ove godine je, na svetskom nivou, izmenjen koncept vožnje i smanjen ukupan broj učesnika, ali to nije sprečilo moto-entuzijaste da uživaju u nedeljnoj vožnji poštujući propisane mere o fizičkoj distanci.

BMW Srbija je ponosan na svoje učešće i najnoviji model retro stila – BMW R18 koji se našao na čelu grupne vožnje u Beogradu. Ovaj model predstavlja odličan način ulaska BMW Motorrad brenda u segment „kruzera“ i povratak korenima BMW motocikala i izgledu inspirisanim modelima iz 30-ih godina prošlog veka.

Pravila učešća u vožnji su veoma stroga, jer mogu da učestvuju samo učesnici koji su se prijavili na jedinstvenom svetskom sajtu pod zemljom i gradom u kome učestvuju uz poštovanje pravila oblačenja i vozeći neki od retro modela motocikla.

Svaki prijavljeni učesnik treba da prikupi što veći iznos donacija, jer ovaj humanitarni skup ima za cilj podizanje svesti o kanceru prostate, a ono što pored osnovnog humanitarnog razloga, ovu manifestaciju čini specifičnom je propisan stil inspirisan poznatom serijom Mad Man.