BMW Motorrad Srbija
Jul 14

Odlični prodajni rezultati u junu – ultimativna masina ne gubi na popularnosti

BMW Motorrad zaključuje prvu polovinu 2020. najboljim rezultatom prodaje u istoriji za mesec jun i sa samopouzdanjem ulazi u drugu polovinu godine. Dr. Markus Šram, rukovodilac BMW Motorrad izjavio je: „Nakon sjajnog početka 2020. godine koji je doneo uvećanje od preko 12 % u odnosu na prethodnu godinu, razvoj pandemije virusa Korona počeo da se odražava negativno i na potražnju za motociklima. Ali danas možemo ponovo jasno da vidimo svetlost na kraju tunela.”

Globalna prodaja u junu je za 9,8 % veća nego prodaja u istom mesecu prošle godine – entuzijazam prema vožnji motocikla uprkos pandemiji Korone ostaje postojan.

Sa ukupno 20.021 prodatih jedinica BMW motociklala u junu 2020, jednako snažna prodaja iz prethodnog meseca nadmašena je za 9,8 %. Brojke takođe oslikavaju lepu sliku u odnosu na ukupnu prodaju u prvoj polovini 2020. Uprkos veoma slabim rezultatima prodaje u periodu od marta do maja izazvanim pandemijom Korone, BMW Motorrad je uspeo da proda 76.707 motocikala širom sveta. To odgovara relativno skromnom padu od 17,7 % u poređenju sa prethodnom godinom s obzirom na ozbiljnu globalnu situaciju i pokazuje da su motocikli za vožnju radi uživanja i dalje veoma traženi.

Dvocifrena stopa rasta na panevropskom i azijsko-okeanijskom tržištu.

Prodaja na panevropskom tržištu uglavnom je bila odgovorna za pozitivan razvoj BMW Motorrada u junu 2020. Tu je prodato ukupno 13.937 BMW motocikala, 2.684 jedinica više nego u istom mesecu prošle godine – što predstavlja uvećanje od 23,9 %. Pored domaćeg tržišta Nemačke sa uvećanjem od 58,2 %, tržišta u Francuskoj (+72,9 %), zemljama Beneluksa (+ 52,2 %) i Portugalije (+ 52,0 %) značajno doprinose oporavku u Evropi.

Azijsko-okeanijsko tržište bilo je prijatno robusno u mesecu junu. BMW Motorrad je uspeo da proda 2.997 motocikala u Australiji, Kini, Indiji, Japanu, Koreji, Maleziji, Rusiji i Tajlandu, što je uvećanje od 17,3 %.

Novi BMW Motorrad modeli F 900 R, F 900 XR i S 1000 XR omiljeni su među kupcima.

Novi BMW Motorrad modeli F 900 R, F 900 XR i S 1000 XR, predstavljeni prošle jeseni, bili su posebno omiljeni kod kupaca u prvih šest meseci ove godine. Zajedno sa stalnim bestselerima R 1250 GS i R 1250 GS Adventure, ostali motocikli sa bokser motorom i izvrsni sportski motocikl S 1000 RR odgovorni su za pozitivne rezultate u teškim vremenima zahvaljujući svojim suštinskim kvalitetima zabave u vožnji, dinamičnosti, pouzdanosti i efikasnosti.

Jasan cilj BMW Motorrada je da uspešno završi 2020. godinu u teškom tržišnom okruženju.

Timo Reš, Direktor prodaje i marketinga za BMW Motorrad dobro je raspoložen: „Kratkoročno, naravno, operativni fokus je i dalje na borbi protiv krize s Koronom. Tim BMW Motorrada i naši maloprodajni partneri širom sveta, takođe čine sve što mogu kako bi uspeli da na najbolji način reaguju na želje i potrebe naših kupaca u drugoj polovini 2020, sa jasnim ciljem uspešnog završetka ove godine u teškom tržišnom okruženju, međutim, sa znatno smanjenom prodajom u poređenju s našom rekodnom godinom 2019. Naravno, naš ulazak u segment Kruzera sa modelom BMW R18 imaće ovde važnu ulogu.“