Novi BMW CE 04

BMW CE 04 – revolucija bez imalo buke: Novo poglavlje u urbanoj mobilnosti na dva točka i električni pogon

S novim BMW modelom CE 04, BMW Motorrad nastavlja da dosledno sprovodi svoju strategiju elektromobilnosti u urbanim sredinama. Pošto je konačna, serijska verzija modela BMW Motorrad Concept Link prvobitno prikazana 2017. godine, dok je serija BMW Motorrad Definition CE 04 predstavljena nedavno, 2020. godine, BMW CE 04 otvara potpuno novo poglavlje u urbanoj mobilnosti na dva točka. Svojim električnim pogonom, dizajnom usmerenim prema napred i inovativnim rešenjima za povezivanje, novi skuter objedinjava transportne i komunikacijske funkcije za novu oznaku mobilnosti u urbanom okruženju.

Urbana sloboda

Urbana sloboda

“BMW CE 04 je naša nova zvezda namenjena za uživanje u gradskim vožnjama. Ovaj model predstavlja kombinaciju električnog pogona i emocija koje uživanje u vožnji na dva točka donosi. Opremljen je najnovijim tehnologijama i najboljim baterijama, istim onim koje napajaju i novi BMW iX. Svi budući gradski modeli sa oznakom BMW Motorrad, baš kao i model CE 04, koristiće isključivo čist električni pogon za uživanje u gradskim vožnjama.” Oliver Cipse, Izvršni direktor BMW AG.

+ Pročitaj više

Pozamašna snaga i ozbiljan domet

Pozamašna snaga i ozbiljan domet

Pozamašna snaga i ozbiljan domet osiguravaju vrhunsko uživanje u vožnji u gradu i urbanim sredinama.

Maksimalne snage od 31 kW (42 KS), novi BMW CE 04 zahvaljujući svom snažnom motoru osigurava izvanredan užitak u vožnji. Za klasičnu disciplinu "start sa semafora" od 0 do 50 km / h, potrebno mu je tričavih 2,6 sekundi. Čak je i u klasi modela L3e-A1, smanjene izlazne snage, dostupna sasvim pristojna pogonska snaga od 23 kW (31 KS). Maksimalna brzina kod obe verzije je 120 km/h - za brz start, ne samo u gradu, već i na glavnim saobraćajnicama i deonicama auto-puta.

BMW CE 04 pogoni baterija od 60,6 Ah (8,9 kWh) koja mu osigurava domet od oko 130 kilometara (kod slabije verzije: 100 km). Tako ćete potpuno bezbrižno moći da uživate u svakodnevnim vožnjama sa nultom emisijom gasova u gradu i u prigradskom okruženju ali i u manje zahtevnim a zabavnim turama nakon posla ili vikendom.

+ Pročitaj više

Inovativni električni pogon i električni motor sa tečnim hlađenjem

Inovativni električni pogon i električni motor sa tečnim hlađenjem

Novi BMW CE 04 ima elektromotor s permanentnim magnetima postavljen na ram između baterije i zadnjeg točka, po sličnom principu koji se koristi nekim BMW automobilima, poput modela 225xe Active Tourer. BMW Motorrad je izvršio veoma opsežna testiranja u vožnji kako bi razvio određenu vrstu rekuperacije energije u svim režimima upotrebe obezbeđujući vozaču maksimalnu udobnost. To praktično znači da su optimalne performanse i karakteristike u vožnji na drumu dostupne bez obzira na situaciju.

+ Pročitaj više

Skraćeno vreme punjenje baterije

Skraćeno vreme punjenje baterije

Vreme za punjenje baterije je skraćeno jer je tehnologija punjenja zasnovana na sistemima koji se koriste kod automobila.

Litijum-jonska baterija se puni pomoću integrisanog uređaja za punjenje preko standardne kućne utičnice, ugradne (wallbox) kutije ili na javno dostupnoj stanici za punjenje. Kad se baterija potpuno isprazni, idealno vreme punjenja je 4 sata i 20 minuta. S opcionim brzim punjačem koji obezbeđuje dodatnu snagu punjenja do 6,9 kW (2,3 kW je standardna), vreme punjenja smanjuje se na samo 1 sat i 40 minuta, ako je baterija potpuno prazna. Ako je nivo baterije na nekih 20 posto, a bateriju treba napuniti do 80 posto, vreme punjenja opcionim brzim punjačem smanjuje se na samo 45 minuta. U zavisnosti od tržišta, standardni BMW kabl za punjenje snage 2,3 kW stiže u okviru standardnog paketa opreme za BMW CE 04.

Kabl za punjenje (Model 3) neophodan je brzo punjenje preko zidnog (Wallbox) punjača kod kuće ili na javno dostupnoj stanici za punjenje. Na isti način kao i kod BMW automobila, rešenja za dopunu baterije za sve BMW modele dostupna su i za BMW CE 04 - za maksimalnu fleksibilnost zasnovanu na brojnim adaptacijama programa za punjenje kod kuće, na putu i na poslu.

+ Pročitaj više

Povećana stabilnost u vožnji

Povećana stabilnost u vožnji

Stabilnost u vožnji je povećana zahvaljujući ASC kontroli proklizavanja (Automatska kontrola stabilnosti). Funkcija DTC (Dinamička kontrola prianjanja) opciono je dostupna i ugrađuje se pre isporuke.

Ovaj sistem kontrole proklizavanja dostupan je za novi BMW CE 04, i može se porediti sa automatskom kontrolom stabilnosti koja se koristi kod BMW motocikala sa konvencionalnim SUS motorima. ASC ograničava obrtni momenat motora ako registruje proklizavanje zadnjeg točka. Dinamična kontrola prianjanja (DTC), dostupna je u paketu dodatne opreme i obezbeđuje još veću sigurnost u vožnji. DTC omogućava još sigurnije ubrzanje, posebno u krivinama i pri nagibu.

Tri režima vožnje "ECO", "Rain" i "Road" namenjeni su povećanju efikasnosti u svakodnevnoj upotrebi i deo su standardne opreme. Režim za vožnju "Dynamic" dodatno unapređuje uživanje u vožnji i deo je opcionog paketa opreme koji se ugrađuje u fabrici.

Tokom rada na razvoju BMW CE 04, BMW Motorrad je posvetio posebnu važnost mogućnosti da vozač napravi individualni izbor između maksimalne efikasnosti i maksimalne zabave u vožnji. U skladu s tim, novi BMW CE 04 standardno donosi tri režima vožnje "ECO", "Rain" i "Road". Dodatni režim "Dynamic" dostupan je i kao fabrički opcional, i omogućava vozaču da ubrzava još boljim tempom.

Za direkcionu stabilnost brine se sistem oslanjanja u kombinaciji sa jednodelnim cevastim čeličnim ramom koji znatno olakšava upravljanje i obezbeđuje visok stepen udobnosti u vožnji.

Glavni čelični ram je cevaste konstrukcije. Prednjim točkom upravlja teleskopska viljuška s prečnikom klizne cevi od 35 mm. Upravljanje zadnjim točkom obezbeđuje bočni nosač. Zadnje oslanjanje i  prigušivanje se direktno kontrolišu preko potpuno pokrivene opruge na nosaču. Novi BMW CE 04 koristi i veoma udobne dimenzije guma, sa 120/70 R15 67H spreda i 160/60 R15 56H pozadi.

+ Pročitaj više

Moćni kočioni sistem

Moćni kočioni sistem

Moćni kočioni sistem sa ABS sistemom najnovije generacije. Opcioni ABS Pro omogućava veći stepen sigurnosti a možete ga poručiti za fabričku ugradnju.

Dupla prednja kočnica brine za potpunu sigurnost tokom usporavanja, dok je na zadnjem točku jedan disk dovoljan. Uz to, BMW Motorrad ABS brine za visok stepen aktivne bezbednosti. ABS Pro, dostupan kao dodatni opcional, ide još dalje: pomoću senzora za nagib ABS Pro takođe kontroliše kočenje u krivinama i obezbeđuje najveći mogući stepen sigurnosti.

+ Pročitaj više

TFT kolor ekran od 10,25 ” sa integrisanom navigacijom

TFT kolor ekran od 10,25 ” sa integrisanom navigacijom

U okviru standardnog paketa opreme, TFT kolor ekran od 10,25 ” sa integrisanom navigacijom obezbeđuje praktično planiranje rute i kompletnu povezanost.

Novi BMW CE 04 standardno se isporučuje sa TFT ekranom u boji od 10,25 inča sa integrisanim navigacionim mapama i opcijama za povezivanje. Izvrsna preglednost, jasne navigacione smernice menija i potpuno integrisani koncept upravljanja postavlja novi BMW CE 04 na sam vrh segmenta skutera. Po prvi put novi ekran u boji od 10,25 inča omogućava prikaz navigacione mape na instrument tabli, tako da dodatni ekran nije potreban.

+ Pročitaj više

Kompletna i snažna LED rasveta

Kompletna i snažna LED rasveta

Kompletna i snažna LED rasveta. Adaptivno Pro svetlo i funkcije za aktivaciju svetala se ugrađuju opciono u fabrici.

Svetlosne grupe na novom BMW CE 04 temelje se na vrhunskoj LED tehnologiji. Uključuju prednje svetlo sa dugim i kratkim snopom. Zadnje svetlo je takođe sa LED tehnologijom, a tu su i LED pokazivači smera. Indikatori i lampice takođe koriste LED tehnologiju. Još veću sigurnost noću nudi adaptivno svetlo Headlight Pro, dostupno kao opcija za ugradnju u fabrici. Vozač koristi poboljšano osvetljenje puta u krivinama radi još bezbednije vožnje noću. Posebne funkcije osvetljenja poput "Dobrodošli" i "Zbogom" takođe su dostupne kao opcija.

+ Pročitaj više

Kompletan dizajn i palete boja su futurističke

Kompletan dizajn i palete boja su futurističke

Novi BMW CE 04 svojim dizajnom takođe oslikava novi, urbani oblik urbane pokretljivosti na dva točka, inovativnog stila koji pobuđuje emocije povezane sa ovom novom pogonskom tehnologijom i ovaj skuter momentalno prepoznaje kao člana BMW Motorrad porodice. Moderna završna obrada površina, upečatljivo je svetle bele boje i upotpunjena je mat crnim delovima spreda i sa strana, kao i "plutajuće" sedište. Novi dizajn točkova i prednjeg oslonca potpuno se uklapa u kompletan dizajn skutera i apsolutno postavlja nove trendove. Novi BMW CE 04 Avantgarde (fabrička opcija) upečatljiva je, živopisna izjava savremene urbane mobilnosti. U ovoj kombinaciji, metalik siva boja Magellan dopunjena je crno-narandžastim sedištem, narandžastim deflektorom za vetar i raznim grafikama.

„Novi BMW CE 04 logičan je i istovremeno dobro osmišljen nastavak BMW Motorrad strategije elektromobilnosti. Elementi urbanosti i daljeg napretka postavljaju nova merila - i u pogledu tehnologija i vizuelnog stila." Florijan Remhild, rukovodilac projekta BMW CE 04.

+ Pročitaj više

Najvažniji detalji i karakteristike novog BMW CE 04

Izlazna snaga

5 kW (20 KS)

Maksimalna snaga

31 kW (42 KS)

Verzija smanjene snage motora

11 kW (15 KS) ili 23 kW (31 KS)

Kapacitet gorivnih ćelija u bateriji

od 60.6 Ah (8.9 kWh)

Domet

od približno 130 kilometara

1)
Baterija

Skraćeno vreme punjenja baterije i tehnologije punjenja zasnovane na sistemima koji se koriste u autuomobilima

Stabilnost

Unapređena stabilnost u vožnji zahvaljujući sistemu za kontrolu proklizavanja zadnjeg točka ASC (Automatska kontrola stabilnosti). DTC (Dinamička kontrola prianjanja) kao opcioni dodatak.

Režimi vožnje

Tri režima za vožnju “ECO”, “Rain” i “Road” za veću efikasnost u svakodnevnoj upotrebi, u okviru standardnog paketa opreme. Režim “Dynamic” dodatno unapređuje vaše uživanje u vožnji i može se poručiti kao opcioni dodatak.

Sistem oslanjanja

Sistem oslanjanja koji obezbeđuje direkcionu stabilnost i jednodelni čelični cevasti ram.

Kočioni sistem

Moćni kočioni ABS sistem. ABS Pro kao opcioni dodatak za još više stabilnosti u krivinama.

Ekran

TFT kolor ekran od 10,25 inča sa integrisanim navigacionim mapama i sveobuhvatnim mogućnostima za povezivanje u okviru standardnog paketa.

Rasveta

Kompletna moćna LED rasveta. Adaptivno prednje svetlo Headlight Pro i različite funkcije svetlosnih grupa kao opcioni dodatak.

Pretinci

Pretinci za vaše stvari napred i sa strane. Bočni pretinac za kacigu pristupačan je i dok sedite na motociklu.

Pretinac za punjenje mobilnog telefona se aktivno ventilira i sadrži i USB port za punjenje.

Dizajn

Futuristički dizajn i kombinacije boja.

Paket dodatne opreme

Veoma bogat paket opcionih dodataka i originalne BMW Motorrad dodatne opreme i opreme za vozača.

1) verzija smanjene snage motora: 100 km

Još zabavnih priča.

spinner