Za sve kupce novog motocikla obezbeđujemo 5 godina garancije i BMW Motorrad SMART moto trening.

* Slike mogu da uključuju opcionu opremu i dodatke uz doplatu. Neobavezujuća preporuka cene bez troškova prenosa, uključujući 20% PDV-a. Moguće su promene.

BMW M 1000 RR 50 GODINA M

Trkač kao nijedan drugi – sa jedinstvenim M DNK

24. maja 1972. BMW Motorsport GmbH i današnji BMW M GmbH počinju sa radom. Cilj je bio jasno definisan – i bio je revolucionaran za to vreme: objediniti trkačke performanse BMW pod jednim krovom. Motosport sa svojim mnogobrojnim izazovima podstakao je konstrukciju vozila i motora. Legendarni BMW Motorsport logo sa tri boje: plavom, crvenom i ljubičastom danas je prepoznatljiv svima.

Vozite novi BMW motocikl na najlakši način putem jedinstvene BMW Financial Services 3ASY RIDE ponude za finansiranje BMW motocikala.

M RR 50 Godina M: skoro 100 godina duha moto-trka i 50 godina istorije motosporta kombinovanih u jednom ekskluzivnom motociklu.

 

 ”

Astrid Neudecker,

Product Menadžer

Već 50 godina, BMW M je sinonim za snagu i strast, trkačku tehnologiju i trkački uspeh, kao i savršenstvo i vrhunske performanse kako automobila tako i motocikala širom sveta. Ovaj istorijski M DNK usađen je u M RR 50 Godina M. Sa svojim izvanrednim genima, stvoren je za svakoga sa posebno visokim zahtevima u pogledu performansi, ekskluzivnosti i individualnosti.

+ Pročitaj više

M NA PRVI POGLED

Nazad na stazu

Standardno, M RR 50 Godina M dolazi sa M Competition paketom koji uključuje M delove od ugljeničnih vlakana, M Endurance lanac, delove od eloksiranog aluminijuma, Passenger paket i aktivacioni kod za M GPS.

Sao Paulo Yellow

M RR 50 Godina M sa BMW 50 godina M logom i svojom upečatljivom bojom izdvaja se u gužvi. M modeli su uvek bili ekskluzivni i izuzetni.

Više od simbola

Više od simbola

Plava za BMVW crvena za moto sport i tamnoplava za jedinstvenu kombinaciju ova dva: specifičan izgled koji je revolucionaran od 1972 godine. 1978. logo je upotpunjen sa tri linije naglašavajući brzinu i dinamiku. Ovaj logo dizajnirao je Giorgio Giugiaro iz Italdesign-a.

+ Pročitaj više

Trkački DNK u svakom detalju

Trkački DNK u svakom detalju

M RR 50 Godina M je beskompromisno usmeren na performanse u pokretu ali i van njega: sa M Cover Kit-om, Sport montažnim postoljem sa nosačima i tepihom za vaš motocikl, M RR je spreman za svaku trkačku stazu i za nove pobede .

+ Pročitaj više

Kompanija je kao čovek. Ako vežba, ostaje u formi, produktivna je i radi bolje.

 ”

Robert A. Lutz

Član Izvršnog odvora za prodaju u BMW AG

Legende M Motorsport istorije

Sa leve strane je istorijska slika BMW-a 3.0 CSL, sa desne strane je BMW R 90 S autora Helmuta Denea.

"Active performance" kocept

Godine 1973. BMW 3.0 CSL se takmičio na Evropskom prvenstvu u touring automobilima kao prvi trkački automobil sa M bojama. CSL je skraćenica za Coupe, Sport, Lightweight konstrukciju. Težina ovog vozila je smanjena za skoro 200 kg zahvaljujući pažljivom procesu rada na vozilu.

Godine 1976. Helmut Dahne i Hans Otto Butenuth postavili su najbrže vreme u legendarnoj Senior Tourist Trophy kategoriji motora sa zapreminom do 1000 cc. Ovo je dovelo do toga da R 90 S bude optimizovan za trke i poboljšan novom, izvanrednom opremom. Poslednjih godina, naši RR i M RR modeli su nastavili da gospodare TT takmičenje.

On the left is a historic photo of the BMW M1, on the right the legendary Paris Dakar Rallye bike.

Očaravajuće zadovoljstvo

Super sportski automobil BMW M1 ušao je u seriju M1 Procar 1978. godine. Po prvi put – pored M linija– na vozilo je dodat i M logo. Dosledan, impresivan dizajn karoserije M1, koji pleni i danas, takođe je osmislio Giorgio Guigiaro. U to vreme model je izazvao senzaciju ne samo zahvaljujući svom izgledu, već i kao „najbrži sportski automobil u Nemačkoj“.

Godine 1985, M boje su ponovo bile na vrhu postolja: Belgijanac Gaston Rahier je po drugi put pobedio na Reliju Dakar u Parizu na svom GS 1000 motociklu nakon što je Hubert Auriol već bio uspešan sa svojim BMW 1981. i 1983. Čak i u slabo naseljenim delovima sveta, plava, crvena i ljubičasta su postale sinonim za performanse, timski duh i pobede u motosportu.

Najmoćnije slovo na svetu

M je širom sveta sinonim za uspeh u trkama i namenjen je vozačima sa posebno visokim zahtevima u pogledu performansi, ekskluzivnosti i individualnosti. Saznajte više o M RR i M porodici ovde.

Više o BMW M

M duh izbliza

spinner