Preko 17.000 posetilaca na „BMW Motorrad Days“ u Berlinu

BMW Motorrad Srbija Vam prenosi utiske sa  „BMW Motorrad Days“ u Berlinu.

Najveće svetsko druženje ljubitelja motocikala i uzbudljive vožnje „BMW Motorrad Days“, koje je ove godine po prvi put održano u Berlinu, okupilo je preko 17.000 posetilaca iz celog sveta.

Jedinstvenoj atmosferi i nezaboravnom doživljaju prethodio je i festival „Pure&Crafted“ koji je organizovan dan ranije i to na inicijativu BMW Motorrad-a.

„Pure&Crafted“, koji je po drugi put održan drugi put u Zomergartenu na Berlinskom sajmu, poslužio je kao uvertira za „BMW Motorrad Days“, a za dobru zabavu bio je zadužen bend Nothing But Thieves, kao i rokeri Altin Gün i The Vaccines iz Londona.

+ Pročitaj više

Po završetku tog festivala, usledio je nezaboravan „BMW Motorrad Days“ provod. Pasioniranim motociklistima iz Nemačke, pridružili su se prijatelji iz čak 40 država, a najviše ih je bilo iz Italije i Ujedinjenog Kraljevstva. Određen broj gostiju činili su motociklisti iz Berlinsko-branderburške oblasti, Poljske, Argentine, dok je nekoliko gostiju prevalilo put čak iz Južne Koreje i Kolumbije kako bi bilo na ovom BMW skupu.

U okviru ovogodišnjeg programa svako imao priliku da pronađe idealnu zabavu za sebe. Jedna od najatraktivnijih tačaka bila je vožnja po „zidu smrti“ u originalnom Motodromu, a pored toga priređene su i specijalne kaskaderske izvedbe. 

+ Pročitaj više

Poklonici „preuređivanja modela“ zabavljali su se u areni za točkove, dok su ljubitelji moto-trka bili oduševljeni vozačima WorldSBK BMW Motorrad-a, kao i članovima Svetskog BMW Motorrad Endurance tima koji nisu propustili ovaj izvanredan događaj. Posebno su organizovane i moto ture koje su podrazumevale vožnju okolinom Berlina i Brandenburga. Za one koji tek ulaze u moto svet, bilo je omogućena i prva probna vožnja, kao i časovi obuke za vožnju endura.

Agenda je uključivala i posetu proizvodne fabrike, gde su gosti imali priliku da vide kako izgleda međunarodna proizvodnja motocikala. U okviru sajamskog izložbenog prostora našlo se preko 100 izlagača, a kreiran je i poseban kutak za decu sa mnogobrojnim igrama i „kids bike“ stazom.

+ Pročitaj više

Za muzičku zabavu bio je zadužen bend The Darkness, kao i Nestor, Gen and the Degenerates i Gallus koji su publiku oduđevili odličim izvođenjima.

„BMW Motorrad Days“ je tradicionalni događaj koji zauzima posebno mesto u kalendaru svakog bajkera. Prvi put je održan 2001. godine u Sefeldu, u Autriji, nakon čega je održan 18 puta uzastopno u Garmiš-Partenkirhenu. Tokom 2020. i 2021. godine, skup nije održan usled globalne pandemije koronavirusa.

+ Pročitaj više

Još zanimljivih priča.

spinner