Podešavanja kolačića.

Morate znati da postoji mogućnost da ste prethodno prihvatili kolačiće trećih lica na vašem uređaju pre nego što ste prihvatili naše kolačiće. Iz tehničkih razloga mi ne možemo takve kolačiće onemogućiti, ali pregledač će vam omogućiti da ih sami obrišete u svojim podešavanjima privatnosti.    

+ Pročitaj više

Kakvo oglašvanje na osnovu interesovanja vodi BMW?

Mi personalizujemo internet stranicu BMW-a i učestvujemo u internet programima reklamiranja koji prikazuju reklame u vezi BMW automobila na ostalim nepovezanim internet stranicama. Mi prilagođavamo i personalizujemo ovo reklamiranje vašim interesima na osnovu informacija o vašim aktivnostima, kao što su radnje koje vršite kada posetite naše internet stranice i kada posećujete stranice koje prikazuju BMW reklame.

+ Pročitaj više

Kako BMW koristi kolačiće i ostale digitalne markere i sprovodi reklamiranje na osnovu interesovanja?

Mi koristimo tehnologije kao što su kolačići, web znakovi, pikseli i ostale tehnologije kako bi sakupili informacije o tome kako se korisnici kreću našom internet stranicom i reaguju na naše promotivne ponude.


Mi i naši provajderi usluga koristimo "kolačiće" i ostale digitalne markere kada korisnik koristi našu internet stranicu kako bi identifikovali vaš program za surfovanje internetom, ne vas lično, svaki put kada pristupite našoj internet stranici. Kolačići nam govore koje strane posećujete i koliko često. Mi koristimo te informacije kako bi povećali korisnost naše internet stranice - primarno zbog tehničkih razloga, kao što je bolja navigacija stranicom. Osim toga, koristimo dodatke za internet stranice koji skladište informacije u vašem lokalnom pregledaču kako bi bolje shvatili analitiku internet stranice. Ove informacije se obrišu kada zatvorite vaš pregledač.


Naša internet stranica takođe koristi kolačiće i piksel fajlove (male fajlove sa slikama) kako bi upravljala internet reklamnim programima. Kolačići i piksel fajlovi prate vaš pretraživać kako bi uvek bili prepoznati kada pristupite ostalim internet stranicama. Naš sistem upravljanja reklamiranjem omogućava korišćenje ovih piksel fajlova i kolačića kako bi nam pružio informacije o reklamiranju kada pristupite našoj internet stranici. Takođe koristimo piksel fajlove kako bi odredili kada ste otvoritili promotivnu ponudu i ostale interakcije vezane za tu promotivnu ponudu, na primer, kada kliknete na ponuđeni link. Ovi piksel fajlovi su obično validni određeni broj dana i omogućeni su od strane provajdera menadžmenta naših reklama.

+ Pročitaj više

Zašto BMW sprovodi reklamiranje na osnovu interesovanja?

Mi verujemo da reklamiranje na osnovu interesovanja, koje je skrojeno vašim interesima, je od veće pomoći i značaja za vas. Mi koristimo informacije prikupljene tokom vaše interakcije sa našom internet stranicom i ostalim nevezanim internet stranicama kako bi shvatili našu publiku i poboljšali vaš pristup novim proizvodima i uslugama koje su najvažnije za vaše interesovanje.

+ Pročitaj više

Kategorije kolačića

Na osnovu funkcije koje kolačići imaju i namena u koje se kolačići koriste, postoje četiri kategorije kolačića: Neophodni kolačići, kolačići performansi, funkcionalni kolačići i marketinški kolačići.

Neophodni kolačići

su važni kako bi vam omogućili kretanje po web lokaciji i korišćenje funkcija. Bez ovih kolačića neke usluge se ne mogu pružiti - na primer, memorisanje prethodnih radnji (npr. uneseni tekst i konfiguracija vozila) prilikom vraćanja na stranicu tokom iste sesije.

Kolačići performansi

prikupljaju informacije o tome kako se web lokacija koristi - na primer, koje stranice posetilac najčešće otvara i da li korisnik prima poruke o greškama sa nekih stranica. Ovi kolačići ne čuvaju informacije koje bi omogućile identifikaciju korisnika. Prikupljene informacije su objedinjene i anonimne. Ovi kolačići se koriste isključivo za poboljšanje performansi web stranice, a uz to i korisničkog iskustva.

Funkcionalni kolačići

omogućavaju web lokaciji da čuva već unesene informacije (poput korisničkog imena, izbora jezika i lokacije), tako da vam može ponuditi unapređene, personalizovane funkcije. Na primer, web lokacija vam može ponuditi lokalne poreske informacije koje su relevantne za cene ako se koristi kolačić za pamćenje regiona u kom se trenutno nalazite. Funkcionalni kolačići se takođe koriste za aktivaciju funkcija koje zahtevate, poput reprodukcije video zapisa. Ovi kolačići prikupljaju anonimne podatke i ne mogu pratiti vaše kretanje na drugim web lokacijama.

Marketinški kolačići

koriste se za prikazivanje oglasa koji su za vas relevantni. Takođe se koriste za ograničavanje broja prikaza oglasa i za merenje efikasnosti reklamnih kampanja. Oni pamte da li ste posetili neku web stranicu ili ne, i te informacije mogu podeliti sa drugim organizacijama ili oglašivačima. Kolačići za poboljšanje grupnog ciljanja i oglašavanja često će biti povezani sa funkcionalnošću web lokacija koje pružaju druge organizacije.


Na osnovu funkcije koje kolačići imaju i namena u koje se kolačići koriste, postoje četiri kategorije kolačića: Neophodni kolačići, kolačići performansi, funkcionalni kolačići i marketinški kolačići.    

+ Pročitaj više
spinner