Novi BMW CE 02 zvanično predstavljen

BMW Motorrad predstavio je još jedno e-vozilo dve godine nakon izlaska električnog skutera BMW CE 04, čime je dosledno nastavio realizaciju svoje strategije o električnoj mobilnosti. Reč je o novom BMW CE 02 modelu koji je potpuno orijentisan ka budućnosti.

Novitet koji nam dolazi iz BMW Motorrad-a poseduje maksimalnu izlaznu snagu od 11 kW (15 ks), a dostupan je i u verziji od 4kW (5 ks). Zahvaljujući maloj težini od samo 132 kg (verzija od 11 kW), odnosno 119 kg (verzija od 4 kW) i niskom sedištu od 750 mm, novi CE 02 posebno je agilan i okretan pri upravljanju.

Ovaj električni dvotočkaš stvoren je za gradsko, urbano okruženje i ubrzava od 0 do 50km/h za svega 3 sekunde, a njegova maksimalna brzina iznosi 95km/h (dok je u verziji od 4kW maksimalna brzina ograničena na 45km/h). Domet koji CE 02 ostvaruje je preko 90km po WMTC standardu.

CE 02 poseduje standardne modove - „Flow“, koji nudi optimalnu postavku za gradska krstarenja, kao i „Surf“, koji obezbeđuje dinamičan doživljaj vožnje van gradskih saobraćajnih gužvi, a pogodan je i za vožnju u dvoje.

+ Pročitaj više

Punjač snage 0,9 kW dolazi u standardnoj opremi i omogućava da se proces punjenja vrši brzo i jednostavno na standardnim kućnim utičnicama. Punjenje može biti i brže uz punjač od 1,5 kW, koji je dostupan opcionalno ili kao standard u Highline opremi (samo za verziju modela CE 02 od 11 kW).

Pa je tako procenjeno vreme punjenja brzim punjačem (od 20% do 80% statusa napunjenosti) 100 minuta, dok je standardno vreme punjenja 160 minuta.

BMW CE 02, pored ostalog, poseduje asistenciju za vožnju unazad, sigurnosni alarm protiv krađe, kao i mogućnost vožnje bez ključa („Keyless ride“).

Dodatno, ovaj model dolazi sa ASC (automatskom kontrolom stabilnosti) i RSC (rekuperativnom kontrolom stabilnosti), kao i sa BMW Motorrad ABS-om na prednjem točku. Tu su i LED farovi, uključujući dnevna svetla i migavce.

+ Pročitaj više

Novi BMW CE 02 poseduje 3,5-inčni mikro TFT ekran koji efikasno obaveštava vozača o brzini vožnje, statusu punjenja baterije, kao i o mnogim drugim važnim informacijama. USB-C utičnica za punjenje takođe dozvoljava punjenje pametnog telefona.

Korišćenjem aplikacije BMW Motorrad Connected pametni telefon pokazuje predviđeni kraj punjenja zahvaljujući povezivanju preko Bluetootha, što je slučaj i na modelu BMW CE 04.

Sa sistemom BMW Motorrad Connected Services (koji je dostupan u okviru paketa Highline) status punjenja i ostale informacije o vozilu CE 02 mogu se pogledati u svakom trenutku sa bilo kog mesta preko aplikacije.

+ Pročitaj više

Još zanimljivih priča.

spinner