BMW CE 04 stigao u novootvoreni THE BMW Store

Ekskluzivni BMW-ov električni skuter BMW CE 04 premijerno je predstavljen domaćoj javnosti u novootvorenom THE BMW Store inovativnom konceptu u TC Galerija u Beogradu.

Novi BMW CE 04 – tiha revolucija: Novo poglavlje u urbanoj mobilnosti na dva točka sa električnim pogonom.

Sa novim BMW CE 04 modelom, BMW Motorrad nastavlja da dosledno sledi svoju strategiju elektromobilnosti za konurbacije. Kao poslednje vozilo za serijsku proizvodnju BMW Motorrad Concept Link prvobitno prikazano 2017. i gotovo spreman za serijsku proizvodnju model BMW Motorrad Definition CE 04 otkriven 2020, BMW CE 04 otvara celo novo poglavlje urbane mobilnosti na dva točka. Sa svojim električnim pogonom, naprednim dizajnom i inovativnim rešenjima konektivnosti, novi skuter spaja funkcije transporta i komunikacije za novi brend mobilinosti u urbanom okruženju.

+ Pročitaj više

Dosta snage i veliki domet za vrhunsku vožnju u gradu i urbanim oblastima.

Sa maksimalnom izlaznom snagom od 31 kW (42 ks), novi BMW CE 04 ima moćan motor i nudi izuzetno zadovoljstvo u vožnji. Za klasičnu disciplinu „starta na semaforu“ od 0 do 50 km/h, treba mu samo brzih 2,6 sekundi. Čak i sa smanjenom izlaznom snagom klase vozila L3e-A1 od 23 kW (31 ks), snaga pogona je na raspolaganju. Maksimalna brzina obe verzije je 120 km/h – za brzo napredovanje ne samo u gradu, već i na magistralnim putevima i delovima autoputeva.

Novi BMW CE 04 ima veliki kapacitet baterijske ćelije od 60,6 Ah (8,9 kWh), koja pruža domet od oko 130 kilometara (u verziji sa smanjenom izlaznom snagom: 100 km). To omogućava svakodnevne vožnje gradom lišene emisija, u urbanom okruženju i za putovanja manjeg obima posle posla ili vikendom – bez ikakvih briga.

+ Pročitaj više

Inovativni elektropogon sa tečno hlađenim motorom.

Novi BMW CE 04 ima permanentni magnetni elektromotor postavljen u ram između baterije i zadnjeg točka, kao onaj kojio se u sličnoj formi koristi u BMW automobilima poput modela 225xe Active Tourer. BMW Motorrad je obavio mnogo probnih vožnji kako bi razvio specifični tip rekuperacije za svaki mod vožnje, pružajući vozaču pogodnosti visokog nivoa. To znači da su optimalne performanse i karakteristike vožnje dostupne u svakoj situaciji na putu.

+ Pročitaj više

Kratko vreme punjenja i tehnologija punjenja zasnovana na sistemu koji se koristi u automobilima.

Litijum-jonska baterija puni se integrisanim uređajem za punjenje bilo u vidu klasične utičnice u domaćinstvu, zidnog punjača ili javne stanice za punjenje. Kad je baterija potpuno prazna, vreme punjenja idealno traje 4 sata i 20 minuta. Sa dostupnim brzim punjačem kao opcionalnim dodatkom s izlaznom snagom do 6,9 kW (2,3 kW je standardni nivo), vreme punjenja smanjuje se samo na 1 sat i 40 minuta kad je baterija potpuno prazna. Ako je nivo baterije 20 procenata i ako se baterija puni do 80 procenata, vreme punjenja smanjuje se na samo 45 minuta sa opcionalnim brzim punjačem. Zavisno od tržišta, standardni kabl za punjenje sa kapacitetom punjenja od 2,3 kW deo je standardne opreme modela BMW CE 04.

Kabl za punjenje Mod 3 potreban je za brzo punjenje iz zidnog punjača kod kuće ili na stanici za javno punjenje. Na isti način kao i za BMW automobile, BMW rešenja za punjenje dostupna su i za model BMW CE 04 – za maksimalnu fleksibilnost na osnovu brojnih prilagođenih programa za punjenje kod kuće, na putu i na poslu.

+ Pročitaj više

Povećana stabilnost vožnje preko kontrole proklizavanja putem ASC (Automatska Kontrola Stabilnosti). DTC (Kontrola Dinamične Vuče) kao fabrička opcija.

Ovaj sistem kontrole vuče dostupan je na novom modelu BMW CE 04, uporediv sa automatskom kontrolom stabilnosti u BMW motociklima sa motorom s unutrašnjim sagorevanjem. ASC ograničava obrtni moment u odnosu na proklizavanje zadnjeg točka. Kontrola dinamične vuče (DTC), dostupna kao opcionalni dodatak, pruža još veću bezbednost vožnje. DTC omogućava još bezbednije ubrzanje, naročito u nagnutom položaju.

+ Pročitaj više

Tri moda vožnje „ECO“, „Rain“ i „Road“ za efikasnu, svakodnevnu upotrebu kao standard. „Dynamic“ mod vožnje za dodatno pojačano zadovoljstvo u vožnji kao fabrička opcija.

U razvoju modela BMW CE 04, BMW Motorrad je pridao posebnu važnost pružanju mogućnosti za vozača da individualno bira između maksimalne efikasnosti i maksimalne zabave u vožnji. U skladu sa tim, novi BMW CE 04 ima tri moda vožnje „ECO“, „Rain“ i „Road“ kao standard. Dodatni mod vožnje „Dynamic“ takođe je dostupan kao fabrička opcija, što omogućava skuteru da ubrzava još žustrijim tempom.

+ Pročitaj više

Direkciono stabilno ogibljenje sa jednodelnim glavnim ramom od čelične cevi za nesmetano rukovanje i komfor vožnje visokog nivoa.

Glavni ram je izrađen od čelične cevi. Prednji točak je kontrolisan teleskopskom viljuškom sa kliznom cevi prečnika 35 mm. Kontrola zadnjeg točka sastoji se od jednostrane zadnje viljuške. Pozadi, ogibljenje i amortizovanje obavljaju se preko direktno kontrolisane, potpuno pokrivene opruge. Novi BMW CE 04 je opremljen gumama velikih dimenzija, sa 120/70 R15 67H napred i 160/60 R15 56H pozadi.

+ Pročitaj više

Moćni sistem kočenja sa najnovijom generacijom ABS-a. ABS Pro sa sposobnošću naginjanja kao fabričkom opcijom.

Napred, dvostruki kočioni disk obezbeđuje sigurno usporavanje, sa podrškom sistema s jednim diskom pozadi. Pored toga, BMW Motorrad ABS obezbeđuje visoki nivo aktivne sigurnosti. ABS Pro, dostupan kao opcionalni dodatak, ide još dalje: Preko senzora naginjanja, ABS Pro takođe kontroliše kočenje u krivinama, nudeći tako najveću moguću bezbednost.

+ Pročitaj više

10,25” TFT ekran u boji sa integrisanom navigacijom po mapi za zgodno planiranje trase i širokom konektivnošću kao standardom.

Novi BMW CE 04 standardno je opremljen TFT kolornim ekranom od 10,25 inča sa integrisanom navigacijom po mapi i konektivnošću. Njegova odlična vidljivost, jasna navigacija po meniju i visoko integrisani operativni koncept smeštaju novi BMW CE 04 u vrh segmenta skutera. Prvi put, novi kolorni ekran od 10,25 inča omogućava prikaz navigacione mape među instrumentima, tako da nije potreban dodatni prikaz.

+ Pročitaj više

Moćno LED osvetljenje svud unaokolo. Adaptivni Headlight Pro i svetlosne funkcije kao fabričke opcije.

Jedinice osvetljenja na novom modelu BMW CE 04 zasnivaju se na najsavremenijoj LED tehnologiji. Obuhvataju prednji far za dugo i kratko svetlo. Pored zadnjeg svetla  sa LED tehnologijom, tu su i LED migavci. Lampe migavaca takođe koriste LED tehnologiju. Još je veća bezbednost noću ponuđena pomoću adaptivnog svetla Headlight Pro, dostupnog kao fabrička opcija. Ovde vozač ima koristi od dodatno poboljšanog osvetljenja puta kada skreće za bezbedniju noćnu vožnju. Specijalne funkcije osvetljenja kao što su „Dobro došli“ i „Doviđenja“ takođe su dostupne kao fabričke opcije.

Dizajn okrenut budućnosti i kolorna shema.

Novi BMW CE 04 predstavlja novu formu urbane mobilnosti na dva točka u svom dizajnu, sa inovativnim stilom. Moderan površinski finiš je u upadljivoj Light White boji, dopunjenoj mat crnim delovima napred i sa strane kao i „plutajućim“ sedištem. Pored toga, tu su i točkovi u trendu sa izgledom disk-točka i bočnim postoljem koje je integrisano u stil dizajna. Novi BMW CE 04 u avangardnom stilu (fabrička opcija) upadljiv je i živopisan iskaz savremene urbane mobilnosti. U ovom stilu, metalizirana boja Magellan Grey dopunjena je crno-narandžastim sedištem, narandžastim deflektorom vetra i raznim grafičkim elementima.

+ Pročitaj više

Još zanimljivih priča.

spinner