Potraga za dušom u metalu.

Futurističko delo, Blehman.

Bernhard Nauman poznat je i kao Tin Man u društvu zaljubljenika u prerade. Primarni zadatak su mu metalni delovi za futurističke modele. Kada se dočepa R nineT, tačno zna šta se ne sme raditi.

Opis profila

Motor

Giggerl

Forge

Blehman

Individualizacija

Bernhard Nauman

Basic

R nineT

Konstrukcija/konverzija

2016/2017

Kategorija

Koncept

Umetnost, poezija i metal.

Umetnost, poezija i metal.

Jaka ličnost zaslužuje zvučno ime. "Blehman" [Tin Man] zvučno kao metal. Ujedno nadimak Bernharda Naumana, jedinstvenog individualca jake ličnosti. Kada objašnjava svoje modifikacije, sve to poetski zvuči. Reči koje obećavaju tako mnogo.  "Fantazije živih oblike i obrisas", kaže ovaj specijalista za svoj rad. Ili: "spotraga za dušom u metalu. Površine koje mogu biti previše za neke." Koliko god njegove izjave zvučale dirljivo, njegovi modeli u potpunosti odražavaju ove tvrdnje. To su umetnička dela izrađena od metala i ploča. Nije ni čudo što je Bernhard Nauman strastveni ljubitelj naučne fantastike. Pogled u budućnost zahteva posebnu maštu, kojih ovde ima na pretek. Čini se da njegovi motocikli dolaze iz daleka.

+ Pročitaj više
Kao da sam napravio pile sa pazuhom i prednjim svetlom. ”

Bernhard Nauman

Blehman

Tin Man inspiraciju traži u kuckanju čekićem. I dok je R nineT ispred njega, tačno zna šta se ne sme raditi: rastura ga u delove i čeka da ideje slobodno navru. " Nemam baš neku posebnu inspiraciju. Rasklopim sve originalne delove i počnem od praznog platna", dodaje. Ponekad, u nekoj intenzivnijoj projektnoj fazi, samo sende u sofu o crta nove delove i pokušava sa novim idejama na papiru. Do tog trenutka, modifikacije su odavno započete. To je ono kad"dođe vreme za varijacije i eksperimente", nastavlja Tin Man. Za modifikacije na R nineT, mora da je iscepao dosta blokčića i papira jer je rok bio veoma kratak i intenzivan. "Početkom godine sam krenuo i odmah udario po gasu jer sam znao da će rok biti veoma kratak i nategnut".

+ Pročitaj više

Detaljnije.

Ram

Kućna izrada

Karoserija

Rezervoar, panel, sedište iz kućne radinosti  

Prednje oslanjanje

USD oslanjanje R nineT BMW

Zadnje oslanjanje

Modifikovani točkovi  

Izduv

Ručno rađeni izduv  

Boja

Crna, siva, crvena, svetloplava, tamnoplava

Jedno neobično ime.

On ne vidi svoju verziju R nineT kao preradu, već kao koncept i "priliku". "Ima šala koja kaže da je BMW odišao do jedne osobe i tražio da napravi jednu nestandardnu verziju", kaže osvajač nagrade za dizajn Willie G. Davidson. Ali onda je rešio da uzvrati šalu i napravio model koji je mogao da izađe samo iz BMW-a". Njegov motocikl izgleda kao daleki rođak modela R nineT. Osim ručica kočnice, kormana i viljuške, sve ostalo napravile su Tin Menove ruke. Imao je podršku spolja za elektroniku, sedište i boju. Samo je nedostajalo ime. Već je svoje motocikle krstio sa "The weird rider" ili "Carpathian dog". A i svoju verziju BMW R nineT? "Prijatelji su mi rekli da ih prednji kraj podseća na pileću glavu(!)", priseća se. "Pitao sam i Bavarce šta misle o ovome. Tada je stiglo ime 'Giggerl'." [Reč za pile u južnoj Nemačkoj]

+ Pročitaj više

Pokreće dušu

R nineT najčuvenije modifikacije

Saznaj više

Disklejmer

Vozila prikazana ovde mogu biti modifikovana i opremljena prilagođenim delovima treće strane i/ili samostalnim komponentama koje nisu ni proizvedene, distribuirane ni testirane od strane BMW-a. BMW ne prihvata nikakvu odgovornost za takve modifikacije (uključujući instalaciju, karakteristike i korišćenje prikazanih prilagođenih delova/komponenti). PAŽNJA: Modifikacija vozila serije (uključujući instalaciju i korišćenje prilagođenih delova trećih lica i/ili samostalnih komponenti) može narušiti karakteristike vožnje! Vožnja modifikovanih BMW vozila je na sopstvenu odgovornost.

Odgovarajući motocikli.

spinner