"Rutinski dan - nije to za mene."

Intervju - Hejden Roberts.

Hejden Roberts živi u Long Biču u Kaliforniji. Suosnivač je renomirane radionice za prerade - Hells on Wheels MC. Otud je i poteklo ime za njegovu vintage moto trku – i raširilo se, širom sveta. Kada Hejden ne petlja oko motora, on organizuje trke. I pošto je sve to samo jedna velika zabava, poznat je i kao „glavni planer“. Rođeni zabavljač, apsolutno je opsednut motociklima – kakva veličanstvena kombinacija.

Hejdene, odakle tolika fasciniranost motociklima?
Sa nekih tri-četiri godine, otac me je poveo na jedan Grand Prix u Velikoj Britaniji. Od tada svaki vikend provodim na trkačkoj stazi. Više su me osvojili mirisi i zvukovi nego sama staza. Dok vozim motocikl, osećam se potpuno slobodno – to mi je najdraže od svega. Tek onda dolaze zvuk motora i nove rute. Krivina za krivinom.
Kakvi su vaši budući planovi za Hells on Wheels MC?
Ubuduće bih voleo da organizujem više događaja u Kaliforniji. Pod time podrazumevam trke po planinama i van staza – sa ili bez kombinezona. Želimo da odemo i preko bare i organizukemo trke u Japanu, možda i Evropi.
Zašto vas zovu "Glavni planer"?
Nisam baš siguran. Počelo je kada sam organizovao trke, a to je svaki put bila velika žurka. Samo takmičenje bilo je sekundarno. Kada se neko pojavi sa vikinškim šlemom ili u prerušen u bananu, onda znate da je sve postalo zabava.
Kuda biste zaista voleli da otputujete?
Planirao sam putovanje na Himalaje u septembru. Što se tiče Kalifornije, vožnja autoputem Los Angeles Crest Highway do pustinje bi takođe bila divno iskustvo. Prava kombinacija krivudavih puteva koji prelaze u veliki autoput a zatim se sve završava u pustinji.
+ Pročitaj više

Vremenom se sva ta posvećenost motociklima reflektuje kroz rad radionice. U Hells on Wheels MC, ljubitelji vintage motora mogu popraviti svoje ljubimce ili ih restaurirati, čak zameniti za neki potpuno novi prerađeni model.

+ Pročitaj više

U kalifornijskoj radionici za prerade motocikala, ne petlja se samo oko mašina. Ekipa iz Hells on Wheels MC organizuje i trke vintage motocikala. Nadaleko se pročulo za trke koje nisu fokusirane na takmičarski duh već na zabavu. Do sada su svi događaji organizovani u Kaliforniji. Planovi za trke u Japanu i Evropi su u pripremi.

+ Pročitaj više
Koga biste poveli na putovanje?
Sasvim jasno, prvo mi na pamet padaju zvezde motosporta, Agostini ili Keni Roberts. Kad bolje razmislim, nisam im ni blizu po veštini tako da to ne bi bilo zabavno. Makar za jednog od nas. Izbor pada na Džoi Luis – ona je neko ko je spreman na sve. To je uvek najzabavniji deo.
Opišite nam savršen dan u društvu sa R nineT Scrambler-om?
Izabrao bih rutu sa mape koja je najbolja mešavina terena. Doline, usponi, neprohodne staze. Onda bih samo krenuo kroz sve to – s dobrim prijateljem i bez reda vožnje.
+ Pročitaj više
Baš je zaiskrilo na snimanju BMW Motorrad Scrambler-a u Kaliforniji! Džoi Luis i Hejden Roberts su se već upoznali. Rade zajedno na pozornici a zatim nastavljaju saradnju, u vezi onog što ih spaja. Nedavno su se venčali.
R nineT Scrambler označava slobodu, nekonvencionalnost i neukroćen način života. Da li vam to odgovara?
Pokušao sam sa "kuća-posao" dnevnom rutinom, ali to nije za mene. Na kraju, svako od nas treba da radi ono što mu najbolje odgovara. Meni odgovara da radim ono što želim, kad to poželim. Nije teško odlučiti se šta vam je važno u životu, šta vas usrećuje. I sve dok to nije novac, ostalo se lako može postići.
Imate li životni moto?
Otkrij šta voliš i pusti da te sredi – Bukovski.
Šta vam motocikl lično znači?
Početak povratka kući.
+ Pročitaj više

Iskren. Neukroćen. Hlađen vodom.

Osetite vetar, svaku krivinu i slobodu u svakom metru vožnje - BMW R nineT Scrambler omogućava da budete to što jeste. Čvrsti, nekonvencionalni protivnik ustaljenih standarda, vodi vas kud god želite. Napravljen je za sve koji žele nepatvoren, čist, minimalistički motocikl koji krši sva pravila.

R nine T Scrambler

Disklejmer

Vozila prikazana ovde mogu biti modifikovana i opremljena prilagođenim delovima treće strane i/ili samostalnim komponentama koje nisu ni proizvedene, distribuirane ni testirane od strane BMW-a. BMW ne prihvata nikakvu odgovornost za takve modifikacije (uključujući instalaciju, karakteristike i korišćenje prikazanih prilagođenih delova/komponenti). PAŽNJA: Modifikacija vozila serije (uključujući instalaciju i korišćenje prilagođenih delova trećih lica i/ili samostalnih komponenti) može narušiti karakteristike vožnje! Vožnja modifikovanih BMW vozila je na sopstvenu odgovornost.

Još zabavnih priča.

Odgovarajući motocikli.

spinner