Vesele 70-te

Putovanje kroz vreme na motociklu uz Hells on Wheels MC.

R nineT Scrambler Hejdena Roberta oživljava 70-te posvećenošću detaljima, čineći čak da sama individualizacija bude iskustvo putovanja kroz vreme.  

Opis profila

Bike

R nineT Scrambler

Forge

Hells on Wheels MC

Individualizacija

Hejden Roberts

Basic

R nineT Scrambler

Konstrukcija/konverzija

2017/2017

Kategorija

Cafe Racer

Sve što sija jeste zlato

Dovoljan je jedan pogled na R nineT Scrambler iz Hells on Wheels MC i '70-te su pred vratima: strukirane pantalone, lava lampe i klinci na ponikama. U disko eri, BMW modeli su šljaštali u Ceylon Gold na modelima E9 ili 2002. Motor Hejdena Robertsa takođe blješti u zlatnoj nijansi, i odaje počast jednom vremenu. Rezervoar, ručno rađeni nosač zadnje tablice i zaštite na filterima za vazduh obojeni su bojom zlata i širokom crnom linijom podeljeni u dva dela. Čak je i sedište podsetnik na to vreme - karirani materijal, sećate se?  

+ Pročitaj više
Dok vozim motocikl, osećam se potpuno slobodno – to mi je najdraže od svega. Tek onda dolaze zvuk motora i nove rute. ”

Hejden Roberts

Hells on Wheels MC

Crno-bele zatvorske šare na svetlu zaštitni su znak na Hells on Wheels MC. I šara i ime su slika i prilika svog tvorca. Sve je to prilično "šašavo", uverava nas Hejden. Ideja je da bude provokativno. Ima tu i delova koji su uređeni tako da bude nostalgiju za starim vremenima. Maglenke su S.E.V. Marchal i funkcionalne su, stilizovane i podsećaju na 70-e. I keramički izgled izduvnog sistema, poput starih sportskih automobila, uz jedan prepoznatljiv, sirov zvuk. 

+ Pročitaj više

Detaljnije

Frame

Series

Bodywork

Serijski rezervoar, kućište filtera, klupa sa kockastom šarom, maglenke S.E.V. Marchal  

Prednje oslanjanje

Obloge na prednjoj viljuški su sa otvorenim završnim varom, da odudaraju od serijskih

Zadnje oslanjanje

ručno izrađeni nosač zadnje tablice, serijska viljuška, cross-spoke točkovi    

Izduv

Dupli izduv ručne izrade

Boja

Ceylon gold nijansa i crni ukrasi sa crno-belom štraftom     

Korman

Whimsical isdt

Povratak u domovinu.

Hejden je sastavio motocikl za samo pet nedelja. Da bi uštedeo vreme, nije se libio brutalnih metoda: prema BMW Motorradu potrebno je osam sati da se proširi kraj izduva - ali sa više testera potrebno je samo osam minuta. Prateći usis i obloga završili su na otpadu. Hejden je sve zamenio jednostavnim, brušenim metalnim komadima. Novi vazdušni filter omogućio je bokseru da diše. I pošto Hejden obožava motociklizam (pored konverzija i popravki, Hells on Wheels MC je poznat i po organizaciji trka širom sveta), reprogramirao je kontroler i uspeo je da malo poveća broj konja.

Dodatni konjići dobili su priliku da se iskažu na Glemsecku 101 2017. godine, gde je Hejdenova supruga Džoi Luis učestvovala na nekoliko trka od osam milja. Posle su njih dvoje otišli na svojevrsni medeni mesec, vozeći se kroz Evropu, Švarcvald, Ardene i severnu Francusku. Na kraju turneje, Hejden je odvojio malo vremena da putuje sam. U Englesku se vratio prvi put posle skoro 17 godina - i šta može biti šmekerskije od prelaska granice na R nineT Scrambleru?

+ Pročitaj više

Pokreće dušu

R nineT najčuvenije modifikacije

Saznaj više

Disklejmer

Vozila prikazana ovde mogu biti modifikovana i opremljena prilagođenim delovima treće strane i/ili samostalnim komponentama koje nisu ni proizvedene, distribuirane ni testirane od strane BMW-a. BMW ne prihvata nikakvu odgovornost za takve modifikacije (uključujući instalaciju, karakteristike i korišćenje prikazanih prilagođenih delova/komponenti). PAŽNJA: Modifikacija vozila serije (uključujući instalaciju i korišćenje prilagođenih delova trećih lica i/ili samostalnih komponenti) može narušiti karakteristike vožnje! Vožnja modifikovanih BMW vozila je na sopstvenu odgovornost.

Odgovarajući motocikli.

spinner