Snaga koja gura pravo napred

R 18 Dragster od Roland Sands Design-a

Roland Sands je poznat po svom smelom dizajnu sa sportskim trkačkim uticajima. On kombinuje stilove i ne poznaje granice. Prilikom modifikovanja R 18, inspiraciju crpi iz očevih trkačkih dana: Svodi moćnu krstaricu na osnovne stvari i podešava je za maksimalnu brzinu na ravnim putevima. Rezultat je pravolinijski dragster sa legendarnim bokser motorom – R 18 Dragster.

Opis profila

Model

R 18 Dragster

Radionica

Roland Sands Design (RSD)

Dizajner

Roland Sands

Baza

R 18

Konstrukcija/izmena

2020/2020

Kategorija

Dragster

Dizajn koji pomera granice

Dizajn koji pomera granice

Roland Sands je poznat po kombinovanju stilova i stvaranju novih žanrova. Uvek počinje skicom. Zasniva je na osnovnom obliku motocikla i ispituje mogućnosti geometrije. „Prava čarolija događa se na kraju kada skice oživimo“, kaže dizajner. Svaki novi prilagođeni motocikl je proces učenja - čak i nakon više od 200 dizjaniranih vozila. „Želimo da svaki put iznova razumemo žanr u kojem radimo. Za nas je to ključ da rezultat bude autentičan i funkcionalan “, objašnjava on.

+ Pročitaj više

Pravolinijski dragster sa znamenitim, masivnim bokser motorom. Hajde da se trkamo!

 ”

Roland Sands

Roland Sands Design

„Moj otac je bio dragster trkač“, kaže Roland Sands. Odrastao je okružen unikatnim motorima – a kasnije se i sam trkao 10 godina. To ga je inspirisalo da „svede motocikl na osnovne stvari, da ga oblikuje tako da brzo ide ravnim putevima“. Cilj je bio napraviti pravolinijski dragster sa mišićavim Big Bokser-om u sredini celog projekta. Da bi to postigli, Roland Sands i njegov tim potpuno su rastavili R 18 i dali vozilu potpuno novi oblik. Rezultat: R 18 Dragster.

+ Pročitaj više

Detalji

Ram

Uklanjanje sistema za amortizaciju i otprilike 25 kg težine sa rama kao i pomičnog nosača kao rezultat daje kruće vozilo i nižu poziciju rama

Karoserija

Standardna karoserija sa modifikovanim prednjim i zadnjim ratkapnama, prednjim delom Superbike 1000 RR-a, polugama menjača i kočnica sa BMW x RSD serija, točkovima, poklopcima glave cilindra, farovima i displejima

Prednje oslanjanje

Originalna R 18 obrnuta prednja viljuška sa 19”x3” BMW x Roland Sands felnom i Dunlop Slick gumom pravljenom po meri

Zadnji točak

Zadnja viljuška smanjene težine i sa 17”x6” BMW x Roland Sands felnom drag racing Slick gumom za agresivan, klasičan drag racing izgled

Auspuh

Specijalni dizajn sa cevima od nerđajućeg čelika u kombinaciji sa adaptiranim BMW x RSD kapicama za bolji protok izduvnih gasova

Boja

Klasična BMW plava u dve nijanse sa originalnim linijama

Klasični Cruiser u punoj brzini

Roland Sands i njegov tim uklonili su sistem amortizacije i oko 23 kg težine sa okvira i zadnje viljuške. Ovo je snizilo vozilo i dalo mu je krut oblik dragstera pravljenog za brzinu. Originalna dužina vozila sa klasičnom cruiser linijom od prednjeg do zadnjeg kraja zadržana je. Prednji kraj dolazi od BMW Superbike S 1000 RR-a – dajući vozilu prepoznatljivi sportski izgled.

+ Pročitaj više

„Najteži deo definitivno je bila elektronika. Dodati nitro ubrizgavanje, ukloniti originalni izduvni sistem i drastično izmeniti usisni sistem bio je veliki eksperiment. Ali smo sproveli to do kraja“, kaže Sands.

Nakon tri meseca posla, moćni R 18 Dragster konačno je dobio dozvolu da izađe na stazu – i pokaže šta moćni Big Boxer motor ima da ponudi.

+ Pročitaj više

Disklejmer

Vozila prikazana ovde mogu biti modifikovana i opremljena prilagođenim delovima treće strane i/ili samostalnim komponentama koje nisu ni proizvedene, distribuirane ni testirane od strane BMW-a. BMW ne prihvata nikakvu odgovornost za takve modifikacije (uključujući instalaciju, karakteristike i korišćenje prikazanih prilagođenih delova/komponenti). PAŽNJA: Modifikacija vozila serije (uključujući instalaciju i korišćenje prilagođenih delova trećih lica i/ili samostalnih komponenti) može narušiti karakteristike vožnje! Vožnja modifikovanih BMW vozila je na sopstvenu odgovornost.

Više o #Soulfuel

spinner