Grad pod vašim nogama.

BMW Motorrad Concept Link kreće na nove povezane puteve.

BVeliki grad. Beskrajni urbani kanjoni, među kojima se na svakoj krivini može otkriti nešto novo. Ali to je i želja za kretanjem, slobodom i mogućnost brzog prelaska sa jednog mesta na drugo. Sa Concept Link-om, koji će BMW Motorrad predstaviti na Concorso d'Eleganza Villa d’Este 2017, konceptno vozilo je sada krenulo u kombinaciju izazova urbane mobilnosti sutrašnjice sa mogućnostima digitalizovanog sveta.  

Kada je reč o estetici, eleganciji i večnom dizajnu automobila i motocikala, Concorso d’Eleganza Villa d’Este je prva luka. Od 1929. godine, italijanski grad Cernobbio jednom godišnje postaje Meka za ljubitelje vozila koja oduševljavaju izvanrednim i naprednim dizajnom. Istorijat se susreće sa sadašnjošću i budućnošću, što često rezultira nečim magičnim: nadahnuće je u vazduhu kada nezaboravljeni klasici zablistaju uz najnovija konceptna vozila. BMW Motorrad Concept Link je jedno takvo koncept vozilo. Onaj koji dokazuje da povezivanjem vozača, vozila i okoline omogućava potpuno novo iskustvo vožnje.  

+ Pročitaj više

Novo shvatanje urbane mobilnosti.

Novo shvatanje urbane mobilnosti.

Kada ste u pokretu u urbanom okruženju, iznad svega ste jedno: povezani u svakom trenutku. Sa prijateljima i kolegama, pametnim telefonom i gradom. BMW Motorrad Concept Link logičan je nastavak ove povezanosti: zahvaljujući električnom pogonu, nultoj emisiji gasova i punoj povezanosti, konceptno vozilo nije samo prevozno sredstvo, već i sredstvo komunikacije. Pritom, BMW Motorrad Concept Link objedinjuje blagodeti digitalnog sveta sa onima iz analognog sveta. Pri tome  postaje vizionarski simbol nove ere urbane mobilnosti.  

+ Pročitaj više
Svojim vanvremenskim, svedenim stilom, BMW Motorrad Concept Link više je od puke studije - to je simbol nove ere. ”

Edgar Hajnrih, Šef dizajnera u BMW Motorrad

Dizajniran za metropolu.

Dizajniran za metropolu.

Kada želite samouvereno, opušteno i povezano da klizite kroz grad, treba vam vozilo dizajnirano za takav teren. BMW Motorrad Concept Link je vizija na dva točka koja predstavlja budućnost urbane mobilnosti. Ovim načinom pozicionira vozačeve zahteve za mobilnošću u prvi plan. Sve počinje sa dizajnom: ravni uređaj za skladištenje energije u donjem delu i kompaktni pogon na zadnjem točku osnova su moderne, jasne i dinamične siluete BMW Motorrad Concept Link. Razne mogućnosti za personalizaciju - od klupe sedišta preko bočnih obloga do različitih vetrobranskih stakala - ističu individualnu crtu svakog vozača.  

+ Pročitaj više

Veza čoveka, vozila i okruženja.

U gradu ste navikli da budete mobilni i povezani. A ovu povezanost očekujete i tokom putovanja. Tu nastupa BMW Motorrad Concept Link. Vizionarska konceptualna studija proširuje dosadašnje vozačevo okruženje novim mogućnostima: vozilo se može povezati sa kalendarom, i učiniti ga svesnim sledećeg odredišta, i na taj način omogućiti da predloži najbržu ili najživopisniju rutu, čak i da organizuje muziku na zahtev. Koncept ide korak dalje: čak je i odeća vozača inteligentno povezana sa vozilom. Jednostavan potez preko rukava, na primer, dovoljan je za zatvaranje kliznih vrata prtljažnika. Uz BMW Motorrad Concept Link, urbana mobilnost se iznova interpretira: inteligentna, integrisana i savršeno intuitivna.  

+ Pročitaj više
Koncept na jedan neprimetan način povezuje analogni sa digitalnim svetom. Omogućava korisniku stalno povezivanje i pruža novo iskustvo mobilnosti u budućnosti. ”

Timo Reš, Potpredsednik prodaje i marketinga BMW Motorrad

Konceptno vozilo sa okom za najvažnije.

Ako želite da savladate džunglu velikog grada, nikada ne smete izgubiti pregled. Fokus vam je na gradu i na tome kako ćete kliziti kroz njega. Kako potražiti izvanredno ili stići na odredište što je brže moguće. Ovde stupa BMW Motorrad Concept Link: brzina, navigacija i status baterije prikazuju se na vetrobranskom staklu, dok veliki touch-screen panel ima spremne sve informacije o informacijama i zabavi, povezivanju i planiranju rute. Za još veću prilagođenost i povezanost vozača i vozila, na upravljaču se nalaze pojedinačne prečice.  

+ Pročitaj više

Kad vizija postane stvarnost.

Kad vizija postane stvarnost.

Trenutno je BMW Motorrad Concept Link još uvek prototip. Ipak pokazuje kuda bi putovanje sa BMW Motorrad moglo da ode. Međusobno povezana rešenja predstavljaju povezivost, pogodnost i na kraju, ali ne najmanje važno, sigurnost. I tako BMW Motorrad Concept Link gradi most između tradicije i modernog na Concorso d'Eleganza Villa d'Este 2017. Pružaju viziju onoga što će u budućnosti biti važno u urbanom okruženju: čisto zadovoljstvo u vožnji, povezanost između ljudi i njihovih vozila, uz fokus na ono bitno.  

+ Pročitaj više

Još zabavnih priča.

Odgovarajući motocikli.

spinner