Brz, jednostavan i fleksibilan

Od kućne utičnice do BMW Wallbox-a i javne stanice za punjenje: možete se odlučiti za bilo koju od ove tri opcije za snabdevanje vašeg BMW CE 04 potrebnom energijom. Sinergije sa BMW Grupom i rezultirajućim standardima putničkih automobila takođe se primenjuju na vaš BMW CE 04 na jedinstven način: od prenosa tehničkih komponenti na visokonaponsku tehnologiju i povezanih bezbednosnih zahteva do kablova, konektora i sigurnosnog gašenja. Podrazumeva se da ovo važi i za servis vašeg BMW Wallbox-a.

+ Pročitaj više

Punjenje na kućnim utičnicama

Punjenje na kućnim utičnicama

Koristite standardni Mode 2 kabl za punjenje (isporučen kao standard) koji sadrži konvencionalni Schuko utikač da jednostavno napunite svoj BMW CE 04 u kućnoj utičnici. Zahvaljujući izlazu punjenja od 2,3 kW, vaš skuter će se napuniti od 0% do 80% za oko tri i po sata pomoću pet metara dugačkog kabla za punjenje.

+ Pročitaj više

Punjenje sa BMW Wallbox-om

Punjenje sa BMW Wallbox-om

Vaša stanica za punjenje za vaš dom. Koristite trajno instalirani BMW Wallbox za punjenje vašeg BMW-a, MINI-ja i vašeg BMW CE 04. U ovom procesu, prikaz statusa vas informiše o trenutnom statusu punjenja u bilo kom trenutku. Sa 2,3 kW vaš skuter će se tada napuniti od 0% do 80% za tri i po sata. Možete čak i da ubrzate stvari znatno više korišćenjem opcionog brzog punjača. Sa snagom do 6,9 kW i maksimalnom strujom punjenja, isti proces punjenja će tada trajati samo 65 minuta.

+ Pročitaj više

Punjenje na javnim stanicama za punjenje

Punjenje na javnim stanicama za punjenje

Koristite dodatni kabl za punjenje Mode 3 za praktično punjenje vašeg BMW CE 04 na javnim stanicama za punjenje. Kao rezultat, vaš skuter će se napuniti od 0% do 80% pri 2,3 kW za tri i po sata. Korišćenje opcionog brzog punjača sa snagom punjenja do 6,9 kW će skratiti vreme potrebno za to na 65 minuta – u zavisnosti od odgovarajuće stanice za punjenje.

+ Pročitaj više

Punjenje brzim punjačem

BMW CE 04 može opciono biti opremljen brzim punjačem. Koristite ga za brzo i bezbedno punjenje na Wallbox-u kod kuće ili na javnim stanicama za punjenje pomoću kabla za punjenje Mode 3. Brzi punjač predstavlja fabričku opremu. Koristite ga da biste imali maksimalnu snagu punjenja zahvaljujući 6,9 kW, punite svoj BMW CE 04 za oko 65 minuta od 0% do 80%.

+ Pročitaj više

Stanice za punjenje i status punjenja

Vaš put do stanice za punjenje

Vaš put do stanice za punjenje

Funkcija tačke interesovanja navigacionog sistema će ukazati na stanice za punjenje u okolini po vašem izboru i odvesti vas tamo najkraćom rutom. Možete ga izabrati ili u aplikaciji BMW Motorrad Connected ili direktno izabrati rutu do sledeće stanice za punjenje na 10,25” TFT ekranu vašeg skutera.

+ Pročitaj više

Uvek pazite na status punjenja

Uvek pazite na status punjenja

Aplikacija BMW Motorrad Connected vam govori procenjeni kraj punjenja tokom procesa punjenja i, naravno, koliko dugo će baterija trajati i koliko će vas odvesti. Zatim možete pristupiti ovim podacima u bilo kom trenutku na 10,25” TFT ekranu.

+ Pročitaj više

Najvažnija i najčešća pitanja o dometu i punjenju

Kako moj stil vožnje utiče na moj BMW CE 04?

Podrazumeva se da stil vožnje utiče na potrošnju, a time i domet. Izaberite Eko režim vožnje da biste maksimalno povećali domet vašeg BMW CE 04. Skuter takođe ima sistem za rekuperaciju energije koji puni visokonaponsku bateriju na osnovu rekuperacije. Razmišljanje unapred tokom vožnje, umereno ubrzanje i izbegavanje vožnje pri maksimalnoj brzini tokom dužeg perioda dodatno će doprineti maksimalnom povećanju dometa.

Da li će se baterija BMW CE 04 vremenom istrošiti?

Kapacitet litijum-jonske baterije opada tokom perioda korišćenja. U našem sertifikatu o baterijama navodimo najbolju moguću uslugu za naše kupce u ovom kontekstu. Važi za prvih 40.000 kilometara i prestaje pet godina nakon prve isporuke ili prve registracije. Ako se visokonaponska baterija ošteti za to vreme, mi ćemo besplatno popraviti svu nastalu materijalnu štetu. Ovo se takođe odnosi na prekomerni gubitak kapaciteta. Posetite svog ovlašćenog BMW Motorrad prodavca da biste saznali više.

Mogu li da vozim i BMW CE 04 ako nemam dostupnu opciju brzog punjenja?

Naravno, u ovom slučaju je moguće puniti vozilo pomoću standardnog kabla za punjenje na konvencionalnim kućnim utičnicama, a očigledno i na javnim stanicama za punjenje. Proces punjenja će tada samo trajati duže u poređenju sa opcionom opcijom brzog punjenja.

Šta treba da uzmem u obzir prilikom punjenja na kućnim utičnicama?

Standardni kabl za punjenje sa kapacitetom punjenja od 2,3 kV čini deo standardne opreme vašeg BMW CE 04*. Sa dužinom od pet metara garantuje pristup kućnoj utičnici u većini slučajeva. Nemojte koristiti produžne kablove ili produžne kablove.

*Ponuda specifična za tržište

Kako da pronađem odgovarajuću opciju punjenja za svoj BMW CE 04 u pokretu?

Opcije punjenja možete pronaći pomoću aplikacije BMW Charging (i svih drugih aplikacija za punjenje), kao i pomoću aplikacije BMW Motorrad Connected. Takođe možete imati ugrađeni navigacioni sistem da vas vodi do stanica za punjenje koristeći funkciju tačke interesovanja.

Koji kabl za punjenje nudi BMW Motorrad za punjenje na javnim stanicama za punjenje?

BMW CE 04 se može puniti opcionim brzim punjačem snage do 6,9 kW, dok standardno puni do 2,3 kW. Razlike u pojedinim zemljama u instalacijama stanica za punjenje zahtevaju 1-fazne ili 3-fazne kablove za punjenje.

Da bi opravdao ovu situaciju i ponudio svima najbolji mogući rezultat punjenja, BMW Motorrad trenutno ima tri Mode 3 kabla u svom asortimanu. Njihove razlike leže u kapacitetu punjenja, kao i u veličini i težini:

  • Kabl kapaciteta punjenja do 7,4 kW: 1-fazni, 32 ampera, težina 2,35 kg. Preporučuje se u zemljama sa pretežno 1-faznim stanicama za punjenje.
  • Kabl kapaciteta punjenja do 22 kW: 3-fazni, 32 ampera, težina 3,3 kg. Sa njim se maksimalni kapacitet punjenja CE 04 može koristiti u svakoj situaciji. Nešto je veći i teži od druga dva kabla.
  • Kabl kapaciteta punjenja do 11 kW: 3-fazni, 20 ampera, težina 2,15 kg. To je naš najmanji i najlakši kabl za punjenje sa 1-faznim stanicama za punjenje. Međutim, ne koristite puni potencijal brzine punjenja CE 04. U zemljama sa pretežno trofaznim stanicama za punjenje, to je dobro i praktično rešenje.

Imajte na umu da opseg kablova Mode 3 može da varira u zavisnosti od zemlje.

Kako mogu da pristupim statusu punjenja svog BMW CE 04?

Status punjenja BMW CE 04 prikazan je na TFT displeju vozila. Možete istovremeno da koristite aplikaciju BMW Motorrad Connected da biste pristupili procenjenom kraju punjenja priključenog skutera.

Kako mogu dobiti BMW Wallbox?

Wallbox se može fleksibilno i jednostavno priključiti na kućno strujno kolo. Zahvaljujući snažnom izlazu za punjenje i trofaznom punjenju (sa opcionim brzim punjačem instaliranim u vašem BMW CE 04) efikasno skraćuje vreme punjenja. Kabl Wallbox-a je dugačak pet metara. BMW Wallbox se može kupiti od bilo kog prodavca putničkih automobila i motocikala.

Čak se i u digitalnim elementima najbolje uživa uživo

Što je lakše moguće: doživite BMW CE 04 na probnoj vožnji. Takođe ponesite svoj pametni telefon i otkrijte kako se BMW CE 04 savršeno integriše u vaš svet.

Kontakt
spinner