Bavarci u Italiji.

Sve je spremno za BMW Motorrad koncept 9cento.

Pozornica za estetiku, eleganciju i vanvremenski dizajn: u Concorso d'Eleganza Villa d’Este na jezeru Komo, nezaboravljeni motociklistički klasici stoje uz bok novim konceptnim modelima i osvajaju srca publike. Savršeno mesto za predstavljanje novih ideja i dizajna na tradicionalnom događaju. Predstavljanje za svetsku premijeru BMW Motorrad koncepta 9cento.

Mrva Holivuda.

Svetska premijera na jezeru Komo: Andreas Martin, dizajner BMW Motorrad, Edgar Hajnrih, glavni dizajner BMW Motorrad, i prof. Dr. Karl Viktor Šeler, Šef razvoja BMW Motorrad (sleva nadesno), predstavljaju koncept 9cento.

Mrva Holivuda.

rostor Grand hotela Villa d'Este i parka vile Erba u severnom italijanskom gradu Cernobbio uvek je spremna za pokret. Sjaj i glamur Holivuda u Italiji. Pravi razlog zašto je BMW Motorrad koncept 9cento ovde predstavljen.

+ Pročitaj više

Izazov: simbioza.

Izazov: simbioza.

Kada su se dizajneri BMV Motorrad okupili, prvobitno se radilo na ideji da se pod jedan krov stave fundamentalno različiti segmenti putovanja i sporta. Izazov je bio u razvoju motocikla koji će zadovoljiti potrebe turista - a da pri tom ne deluje tromo i sporo - već okretno, lagano i sportski. Pokazujući sve vreme određeni stepen dinamičke agresivnosti.

+ Pročitaj više

Detalji koncepta 9cento

Pun panel, jasne ivice.

Pun panel, jasne ivice.

Dizajneri su pronašli odgovore na pitanja i izazove: dizajn i konture motocikla jasno prikazuju lakoću. Počevši od obloge, koja kao i uvek pruža zaštitu od vetra i elemenata, koncept se sastoji od dva dela. Gornji deo je sastavljen od hromiranog rezervoara a poklopac rezervoara izrađen je od brušenog aluminijuma. U donjem delu se koriste ugljenična vlakna - nova struktura čiji je izgled sličan onom od laminiranog filca. Plutajući paneli posebno su istaknuti i konceptu daju prepoznatljivu siluetu, potvrdu dinamičnog dizajnerskog izraza.

+ Pročitaj više

Prtljažni sistem za verziju tourer.

Prtljažni sistem za verziju tourer.

Jedinstveni prtljažni sistem BMW Motorrad koncepta 9cento sjajno je osmišljen. Po prvi put takav sistem može da se koristi ne samo za skladištenje opreme uz više prostora za stvari, već i povećava površinu zadnjeg sedišta. Dodatna vrednost: sa ovim modulom koncept postaje mašina pogodna za putovanja, tako što putnicima daje dovoljno prostora. Kofere možete lako osigurati ili ukloniti pomoću elektromagneta. Ovim postupkom, dizajneri BMW Motorrad ciljali su na segment srednje klase - za vozače koji vole da putuju sami, ali takođe vole da uživaju u putovanju zajedno sa prijateljima. BMW Motorrad koncept 9cento sada to savršeno omogućava.

+ Pročitaj više

Dva cilindra, dve jakne.

Dva cilindra, dve jakne.

Sportski izgled prednjeg dela podseća na znak. Istovremeno, tipično podeljeni prednji kraj nesumnjivo ukazuje na gene BMW Motorrad maksi skutera. Ovde je već ugrađeno dobro poznato dnevno svetlo, a veliki TFT ekran se savršeno uklapa u celokupnu sliku. Nije samo dizajn taj koji aludira na dinamičnost motocikla - zahvaljujući dugim oprugama ispod sedišta i na viljušci, koncept ima vrlo okretnu šasiju i ogibljenje. Što se tiče pogona postavljenog napred, robusna dvocilindrična pogonska jedinica čini jezgro mašine. Dinamičnost i okretnosti ogledaju se i u sportskoj opremi za vožnju u crnoj, plavoj i beloj boji. A sa upečatljivim plastičnim štitnicima koje je BMW Motorrad napravio pomoću 3D štampača, jakna takođe integriše elemente funkcionalnosti i sigurnosti. Druga jakna takođe pleni svojom mešavinom kevlara i kože u diskretnim nijansama.

+ Pročitaj više

Još interesantnih priča.

spinner