Obožava štopericu

Najbolje vreme, vaše vreme, bolje vreme

Ako tražite sportske izazove, zar ne postoji najbolje vreme koje ne možete oboriti? Onda ste na pravom mestu sa ovim XR s paketom Dynamic i M točkovima. Zajedno sa paketom Carbon i M laganim akumulatorom, čak možete stići i do sportskih 223 kg - bez problema.

Uz M Performance, pred vama je prilika da napravite svoj ekskluzivni sportski dizajn.   

+ Pročitaj više
Dynamic ESA Pro

Dynamic ESA Pro (Elektronsko podešavanje oslanjanja) drugi režim sistema oslanjanja i automatska kompenzacija položaja u vožnji. ROAD režim brine za još veći komfor. DYNAMIC režim podiže sportske mogućnosti XR-a na novi nivo.

Shift assistant Pro

Pomoć pri promeni stepena prenosa, Shif Assistant Pro, omogućava promenu stepena prenosa u skoro svim opsezima opterećenja i brzinama motora bez kontrole kvačila. Asistent na taj način osigurava primetno kraće vreme promene, manji napor na kvačilu te veću udobnost, dinamičnost i zadovoljstvo u vožnji.    

M alu točkovi

Crni M alu točkovi smanjuju žiroskopske sile i povećavaju agilnost. Kočione pločice od 5 mm brinu od najboljim performansama. 

Karbon paket

Izuzetni Karbon paket ističe sportski kvalitet avanturističkog motocikla i dopunjuje dinamični izgled. Ovaj paket uključuje poklopce prednjeg i zadnjeg točka, integrisanu zaštitu lanca i bočne obloge. Dodatne komponente ovde stvaraju plemenite, sportske visokotehnološke aspiracije.    

Adaptivno svetlo

Adaptivno svetlo u krivinama garantuje znatno bolju osvetljenost kolovoza tokom vožnje. Svetla sistema Headlight Pro aktiviraju se pod uglom od 10 °. Pritom, kratka svetla osvetljavaju krivinu i pružaju vozaču značajnu prednost u smislu bezbednosti. 

Gutač kilometara

Ništa nije predaleko

Da li umete da iskoristite performanse S 1000 XR na duge staze? Ovaj XR sa paketima Tour i Package Dynamic pravi je motor za vas. Od tempomata do grejanja ručice do glavnog stalka i inteligentnog ECALL sistema za hitne slučajeve, imate sve što je potrebno da vaše duže vožnje budu udobne i sigurne. A zahvaljujući opremi za duga putovanja, imate dovoljno prostora za svoj prtljag. 

+ Pročitaj više
Touring kofer

Kvalitetni tvrdi touring kofer, pribl. 30 litara zapremine, osigurava dovoljno mesta za stvari ili kacigu. Crni vodootporni kofer može se zaključati i pravi je saputnik za kraća ili duža putovanja.

Nosač za prtljag i gornji kofer

Upotrebljiv, jednostavan i pogodan za duga i kratka putovanja: Gornji kofer se lako montira na nosač prtljaga. 

M Karbon zaštita motora

Izuzetna M Karbon zaštita motora je jaka poput čelika, a teška je samo 620 g po strani. Ovaj materijal omogućava tanak dizajn integrisan u vozilo i ima aerodinamični presek. Ova jedinstvena visokotehnološka komponenta kombinuje sportski izgled sa odličnom zaštitom, i to ne utiče na izgled ili sposobnost naginjanja motocikla.    

Kontrola pritiska u gumama (TDC)

Kontrola pritiska u gumama (TPC) pruža informacije o trenutnom pritisku u gumama i obaveštava vozača o potencijalnim opasnostima u slučaju gubitka pritiska. Vrednosti se mogu videti na displeju. Žuta lampica i crveno upozorenje automatski indikuju devijacije od zadatih vrednosti u vožnji. 

Komforno sedište

Zahvaljujući dodatnoj oblozi, Komforno sedište nudi osetno udobnije sedište za vozača i suvozača, za bezbrižne kilometre koji dolaze. Ovo čak i duga putovanja čini opuštenim i komfornim. Heat Reflect materijal, snižava temperaturu površine izložene suncu za 15° C, i posebno je sofisticirano.

Centralni stalak

Centralni stalak osigurava sigurnu stojeću poziciju motocikla i prednosti tokom punjenja goriva, utovara i istovara ili tokom servisiranja. Pored toga, gume i amortizeri treba da se odmore tokom sezone kada ne koristite motocikl.    

Tragač za pejzažima

Ogleda se u gradu

Da li volite redove kuća, uske uličice, užurbane trgove? Ovaj S 1000 XR je za vas. Zahvaljujući prednjim Pro svetlima, dnevnim svetlima za vožnju i pomoćnim farovima, garantovano ćete videti i biti viđeni. Vožnja bez ključa i ECALL takođe osiguravaju udobnost u svakoj vožnji. 

+ Pročitaj više
Headlight Pro i dnevna svetla za vožnju

Headlight Pro, prednje svetlo kao prepoznatljiv element funkcioniše kao pozicija i kao dnevno svetlo za vožnju. U kombinaciji sa adaptivnim svetlom, vozač bolje vidi i svi ga vide što vožnju čini sigurnijom.  

Pomoćna svetla

LED dnevna svetla svojim upečatljivim dizajnom obezbeđuju veću sigurnost na putu. Zahvaljujući modernoj LED tehnologiji poboljšava vidljivost motocikla. Pored udobne automatske funkcije, dnevna svetla se takođe mogu aktivirati ručno i deluju impresivno zbog svog prepoznatljivog izgleda. LED svetla ne zahtevaju održavanje.    

Tonirani vetrobran

Tonirani vetrobran ističe sportski izgled motocikla. Zaštitni sloj protiv grebanja brine za odličnu vidljivost. Alternativno, tonirano vetrobransko staklo dostupno je u 70 mm dužoj varijanti.    

Keyless Ride

Beskontaktni pristup, Keyless Ride, omogućava da ključ ostavite u džepu. Sistem bez ključa je izuzetno zgodan i omogućava vozaču da pokrene mašinu jednostavnim pritiskom na dugme. Brava upravljača i poklopac rezervoara za gorivo takođe se mogu otključati na ovaj način. Moto je: samo se ukrcaj i kreni!    

ECALL

ECALL sistem "Inteligentni sistem poziva" koji je razvio BMW Motorradl automatski uspostavlja kontakt sa BMW call centrom čak i u slučaju nezgode. Sistem je postavljen na upravljač i kontaktira hitne službe što je brže moguće. Sistem se može aktivirati da se pomogne drugim učesnicima u nezgodi. 

Napravite svoj S 1000 XR

S 1000 XR

Dodatni materijali

spinner