HP stil

HP stil je zaslužan za sportski, off-road izgled. Ekskluzivna kombinacija boja – Light white, Racing blue metalik i Racing red – praznik je za oči. HP oznaka, velike trake u boji i vrhunske komponente zaokružuju sportski izgled.  

+ Pročitaj više
Paket Dynamic

Paket Dynamic ističe sportske kvalitete mašine i uz to dodaje više sigurnosti. Dodaci su Riding mode Pro sa ABS Pro, Dynamic kontrola prianjanja (DTC), Dynamic Brake Control (DBC) i Hill Start Control Pro (HSC), Shift Assistant Pro kao i LED Dnevna svetla i LED indikatori.  

DTC

Dinamična kontrola prianjanja (DTC) obezbeđuje veću stabilnost u vožnji i kontroliše proklizavanje točka čak i kada se motocikl naginje u krivini jer sprečava proklizavanje zadnjeg točka. U zavisnosti od režima vožnje, DTC reguliše proklizavanje i garantuje maksimalnu propulziju i bezbednost na svim vrstama puta.  

Dnevna svetla

LED dnevna svetla svojim upečatljivim dizajnom obezbeđuju veću sigurnost na putu. Zahvaljujući modernoj LED tehnologiji poboljšava vidljivost motocikla. Pored udobne automatske funkcije, dnevna svetla se takođe mogu aktivirati ručno i deluju impresivno zbog svog prepoznatljivog izgleda.  

Shift Assistant Pro

Shift assistant Pro omogućava promene u viši i niži stepen prenosa bez ručica kvačila i gasa u gotovo svim opsezima opterećenja i brzine motora. Asistent obezbeđuje znatno brže promene i oslobađa vozačevu ruku sa kvačila i povećava udobnost i dinamičnost u vožnji.  

ABS Pro

Inovativni ABS Pro omogućava vozaču da bolje kontroliše motocikl čak i kada koči u nagnutom položaju. Budući da senzorski sistem meri i nagibni ugao, pritisak kočnice može se bolje kontrolisati, čak i u krivinama. Ovima se smanjuje tendencija motocikla da se uspravi, što znači da ga vozač može preciznije držati na putanji.  

Dynamic ESA

Dynamic ESA (Elektronsko podešavanje oslanjanja) omogućava stabilnije i samim tim još sigurnije upravljanje. Sistem automatski reguliše rad amortizera i predopterećenje opruge u zavisnosti od uslova vožnje i opterećenja vozila, pružajući tako maksimalnu udobnost i najbolje prianjanje na svim površinama, čak i kada se motocikl naginje.  

Sportske ručice

 Sportsk ručice podržavaju aktivnu poziciju sedenja i sportski stil vožnje.  

sportsko sedište

Sportsko sedište je za 20 mm više i uže vozačevo sedište i podržava sportski stil vožnje zbog svog aktivnog položaja sedišta. Naročito je podesno za visoke vozače, jer ugao kolena omogućava vozaču da udobnije sedi i bezbrižnije uživa u kilometrima, čak i na dužim relacijama.  

Keyless Ride

Beskontaktni pristup, Keyless Ride, omogućava da ključ ostavite u džepu. Sistem bez ključa je izuzetno zgodan i omogućava vozaču da pokrene mašinu jednostavnim pritiskom na dugme. Brava upravljača i poklopac rezervoara za gorivo takođe se mogu otključati na ovaj način. Moto je: samo se ukrcaj i kreni!  

Stil Ekskluziv

Stil Exclusive donosi elegantnu i stilizovanu boju Pollux metalik mat. Pored toga i vrhunske materijale i površine. Natpis Exclusive, široke trake u boji i vrhunske komponente od nerđajućeg čelika zaokružuju stilsku pojavu.  

+ Pročitaj više
Dnevna svetla

LED dnevna svetla svojim upečatljivim dizajnom obezbeđuju veću sigurnost na putu. Zahvaljujući modernoj LED tehnologiji poboljšava vidljivost motocikla. Pored udobne automatske funkcije, dnevna svetla se takođe mogu aktivirati ručno i deluju impresivno zbog svog prepoznatljivog izgleda.  

Keyless Ride

Beskontaktni pristup, Keyless Ride, omogućava da ključ ostavite u džepu. Sistem bez ključa je izuzetno zgodan i omogućava vozaču da pokrene mašinu jednostavnim pritiskom na dugme. Brava upravljača i poklopac rezervoara za gorivo takođe se mogu otključati na ovaj način. Moto je: samo se ukrcaj i kreni!  

Maska rezervoara Pure

 Maska rezervoara Pure izrađena je od kaljenog nerđajućeg čelika za dodatni sjaj rezervoara.  

Hromirani izduvni sistem

Vrhunski izduvni sistem posebnog i elegantnog izgleda. Pentagoni dizajn moćnog zadnjeg kraja omogućava veći ugao nagiba i jasnu sliku zadnjeg točka.  

LED indikatori

Sjajna pojava: atraktivni LED pokazivači pravca sa belim indikatorskim staklom impresioniraju svojim elegantnim dizajnom i modernom tehnologijom. Reaguju brže od sijalica i imaju mnogo duži radni vek. Rezultat je bezbednosni plus u drumskom saobraćaju.  

Kad je osnova dobra, mogućnosti su nebrojene

Čak i u standardnoj verziji R 1250 R u osnovnoj boji Black storm metalik, dobijate modernu naked mašinu. I uz saputnika vaša vožnja ostaje čisto zadovoljstvo, jer svoj roadster uvek možete prilagoditi udobnosti na dugim putovanjima.  

+ Pročitaj više
Paket Touring

Sa paketom Touring, i duža putovanja postaju opuštena i prijatna. Za to su zaslužni dodaci poput pilona sedišta, tempomata, sistema Dynamic ESA, Keyless Ride, pripreme za navigacioni sistem i centralni stalak.  

Tempomat

Tempomat se može aktivirati na brzinama preko 30 km / h i održavati konstantnu brzinu. To omogućava posebno uživanje u opuštenim dugim deonicama autoputa. Funkcija se deaktivira kočenjem, a izabrana brzina se nastavlja nakon pritiska dugmeta za nastavak – resume.  

Centralni stalak

Centralni stalak osigurava sigurnu upravnu poziciju motocikla i prednost tokom punjenja goriva, utovara i istovara ili tokom servisiranja. Pored toga, gume i amortizeri treba da se odmore tokom sezone kada ne koristite motocikl.  

Nosač za prtljag

Gornji kofer se lako montira na nosač prtljaga sa integrisanim  odvajanjem gornjeg kućišta.  

Nosač kofera touring

Jednostavan i praktičan: Nosač kofera sastoji se od dve kopče, postavljene sa obe strane motocikla na zadnjem delu rama. Touring torbe mogu se lako prikačiti za maksimalnu sigurnost u vožnji.  

Paket Dynamic

Paket Dynamic naglašava sportske kvalitete mašine kako na terenu tako i van nje, istovremeno nudeći bezbednosne prednosti. Dodaci uključuju e režimi vožnje Pro  ABS Pro, Dynamic kontrola prianjanja (DTC), Dynamic Brake Control (DBC) i Hill Start Control Pro (HSC), Shift Assistant Pro kao i LED Dnevna svetla i LED indikatore.  

Dnevna svetla

LED dnevna svetla svojim upečatljivim dizajnom obezbeđuju veću sigurnost na putu. Zahvaljujući modernoj LED tehnologiji poboljšava vidljivost motocikla. Pored udobne automatske funkcije, dnevna svetla se takođe mogu aktivirati ručno i deluju impresivno zbog svog prepoznatljivog izgleda.  

Kontrola pritiska u gumama

Kontrola pritiska u gumama (TPC) pruža informacije o trenutnom pritisku u gumama i vozača na vreme obaveštava o potencijalnim opasnostima izazvanim gubitkom pritiska. Vrednosti se mogu prikazati na ekranu. Žuta zadnja lampica i crvena lampica upozorenja automatski ukazuju na relevantno odstupanje od zadatih vrednosti tokom vožnje.  

Inteligentni sistem poziva

Inteligentni sistem poziva automatski kontaktira BMW pozivni centar u slučaju nezgode kako bi što brže aktivirao spasilačke službe. Položaj vozila se prenosi i, ako je moguće, uspostavlja se početni razgovor sa ugroženom osobom. Sistem se može pokrenuti i ručno, na primer za pomoć drugim učesnicima u saobraćaju.  

Komforno putničko sedište

Zahvaljujući širem sedišta i dodatnom tapacirungu, komforno putničko sedište pruža osetno veću udobnost za bezbrižnije vožnje. Ovo udobno putničko sedište može se kombinovati sa svim varijantama vozačevog sedišta.  

Grejanje ručica

Hladne ruke su stvar prošlosti: Električni grejači olakšavaju kontrolu na više načina. Povećavaju udobnost i poboljšavaju vašu sigurnost, jer tople ruke imaju više osećaja u prstima, te je kontrola jednostavno bolja. Grejanjem ručica udobno se upravlja preko višenamenskog prekidača na upravljaču.  

Option 719

Bez kuckanja, iznenađenja i kompromisa. Dodajte Option 719 za potpuno personalizovan ton i najviše standarde kvaliteta. Ekskluzivni klasični paket Option 719 Billet pack opcione dodatne opreme vrhunskog kvaliteta i dizajna, ekskluzivno braon Option 719 sedište, impresivni točkovi u dve boje i ekskluzivna boja. Može se poručiti i ugraditi pre isporuke.

Od samog početka usmeren na harmoničnu integraciju u celokupan izgled vozila, što znači da su delovi savršeno integrisani u koncept vozila, i da motociklu daju dosledan i ekskluzivan izgled.

Kombinacija dugogodišnjeg rada na razvoju veština kompanije BMW Motorrad i složenih proizvodnih procesa omogućava novi nivo značaja i ekskluzivnosti. U našem konfiguratoru svoj motocikl možete personalizovati dodatno i to na najvišem nivou, Option 719 uz mogućnost da ga sastave upravo oni koji najbolje poznaju vaš BMW Motorrad. Mi lično.

+ Pročitaj više
Saznajte više external-link-arrow-slim
Option 719 Star dust metalik

Lepotan

Spezial boja Option 719 Star dust metalik mašini daje ekskluzivan, elegantan sjaj i izgled. U zavisnosti od spoljnog osvetljenja, nastaju i posebni svetlosni efekti. Vrhunski izgled zaokružen je dodatima: spojler motora, maske hladnjaka i rezervoara od nerđajućeg čelika.  

Option 719 seat

Zvezda na drumu.

Elegantno sedište Option 719 u kobinaciji crnih i braon tonova. Impresionira kvalitetom i osećajem na dodir, diskretnim ukrasima i pažljivim štepovima. Prišivena zastavica sa Option 719 logotipom u kontrastnom štepu dostupna je u paketu Exclusive dizajn. Visina sedišta je standardna.  

Option 719 točkovi

Vaš karakter, vaša mašina.

Moderan Dizajn i vrhunska izrada oslikani su i na točkovima: birajte između Option 719 Classic ili Option 719 Sport. Šta god da odlučite, točkovi će sigurno pokazati vaš karakter.  

Billet pack

HP Billet pack

HP Billet paket ističe sportski karakter mašine vrhunksim aluminijumskim komponentama vrhunski u dve boje i oznakom HP. Billet Pack od eloksiranog aluminijuma ukazuje na veoma vrednu opremu.  

Option 719 Billet pack Classic

Billet paket sa oznakom Classic ekskluzivne Option 719 dostiže vrhunac uz neverovatne komponente u srebrnoj nijansi. Billet Pack od eloksiranog aluminijuma ukazuje na sjajne detalje i specifičnu ekskluzivnost. Pored toga, oznaka Option 719 naglašava o kom se tu nivou radi.  

Dodatna oprema za R 1250 R

HP Parts

HP sportski izduv

Vrhunska perfekcija: vrhunski završetak izduva od titanijuma sa karbon komponentom garantuje grlen zvuk i sportski izgled. Pored navedenog, sportski izduv sa oznakom Akrapovič znatno je lakši od standardnog izduva.  

Prtljag

Touring kofer i gornji kofer

Vrhunski, čvrsti touring koferi od 32 i 31 litra zapremine za vaš prtljag ili kacigu. Otporni na kišu i sa bravicom, savršen su saputnik na kraćim i dužim potovanjima. Ubacivanje stvari je olakšano zahvaljujući širokom otvaranju. Korisne nosivosti do 10 kg, zahvalni, čvrsti koferi obezbeđuju dovoljno mesta. Preporučena maksimalna brzina sa koferima iznosi 180 km/h. Praktična može biti i vodootporna postava, savršeno iskrojena za ovaj kofer.

Vodootporni gornji kofer od plastike zapremine 30 litara ima dovoljno prostora za kacigu. Navlaka, je opciono dostupna u Asphalt grey metalik, Black storm metalik ili Light white uni, kopče za meko zatvaranje, ukazuju na visok kvalitet. Maksimalna nosivost je 5 kg.  

Postava za Touring torbu i gornji kofer

Odgovarajuće obloge za torbe i gornji kofer unose red u prtljag i olakšavaju utovar i istovar. Zahvaljujući ručki i naramenici, torba se može brzo i bez napora ručno nositi. Praktični detalji uključuju trostrani patent zatvarač i mrežaste pregrade na poklopcu.  

Torba za preko rezervoara mala, 5-9 l

Mala torba za preko rezervoara izrađena od izdržljive poliesterske tkanine idealan je pratilac za kratka putovanja. Vodootporna glavna pregrada sa unutrašnjom torbom, spoljni džep, zapremine je koja se može proširiti sa 5 na 9 litara, ručka i uklonjiva naramenica su funkcionalne i zadovoljavaju sve vaše svakodnevne potrebe.  

Dizajn

Option 719 nogostupi, podesivi

Aluminijumski nogostupi podesivi su u tri položaja i ne nude samo ergonomsko unapređenje, već i maksimalnu udobnost. Vrhunski Billet Packs iz ekskluzivne Option 719 mogu se prilagoditi sportskom stilu vožnje ili različitim visinama vozača, te obezbeđuju još bolju kontrola, na primer, u nagnutom položaju u krivini.  

Option 719 podesive pedale

Ekskluzivne pedale Option 719 Classic izrađene su od eloksiranog aluminijuma i podesive su pojedinačno. Uz pravilno podešavanje, upravljanje je još bolje i osetljivije tokom vožnje u stojećem stavu, posebno u off-road vožnji. Vrhunske Billet Pack komponente paketa Option 719 daju dodatnu vrednost vašem motociklu.  

Option 719 Classic poklopci glava cilindara

Poklopci glava cilindara ekskluzivnog paketa Option 719 krasi srebrnkasti dizajn i pojava. Vrhunski poklopca od anodiziranog aluminijuma skreće pažnju na bokser motor. Ekskluzivne specijalne komponente sa natpisomn "Option 719" ističu vrhunski karakter motocikla.  

Ergonomija i komfor

Sedište za vozača

Visoko crno sedište:

Crno sedište podignuto je za 30 mm i posebno je podesno za više vozače. Komforne ergonomske krivine za kolena obezbeđuju znatno veći komfor i posebno su zahvalna za duže vožnje.

 

Spušteno crno sedište:

Crno vozačevo sedište, spušteno je za 30 mm, i olakšava pristup motociklu ali i lakši kontakt noge sa podlogom. Posebno olakšava manevrisanje i kontrolu motocikla.

 

Crno sportsko sedište:

Crno sportsko sedište više je i uže od standardnog sedišta i podržava sportski stil vožnje zahvaljujući podešavanjima. Visina sedišta je 840 mm a dužina oslonca od 1,875 mm, posebno je pogodna visokim vozačima.  

Komforno putničko sedište

Zahvaljujući širem sedišta i dodatnom tapacirungu, komforno putničko sedište pruža osetno veću udobnost za bezbrižnije vožnje. Ovo udobno putničko sedište može se kombinovati sa svim varijantama vozačevog sedišta.  

Tonirani sportski vetrobran

Tonirani sportski vetrobran zaštićen je od grebanja i primetno poboljšava zaštitu gornjeg dela tela od vetra, i olakšava sportski stil vožnje. Klasični roadster izgled ostaje netaknut, ali to ovaj put znači da se može krenuti na duže ture i uživati u zaštiti koju vetrobran pruža.  

Navigacija i komunikacija

BMW Navigator VI

Multifunkcionalni Navigator VI čini da planiranje rute postane dečja igra. Sistem sa fleš memorijom od 16 GB i ekranom osetljivim na dodir od pet inča pouzdan je vodič. Zahvaljujući kružnom polarizacionom filtru (CPOL), vodootporni ekran se lako čita čak i na direktnoj sunčevoj svetlosti. Ekran visoke rezolucije u kućištu sličnom pametnom telefonu pruža sve osnovne informacije i pruža potreban pregled u svakoj situaciji. Brojne dodatne funkcije čine planiranje i obilazak uzbudljivim iskustvom. To omogućava kreiranje ruta u skladu sa ličnim preferencama kako bi se uživalo u vožnji krivudavim i sporednim putevima bez mnogo saobraćaja. Na nepoznatom terenu, "round trip" opcija predstavlja dobar način da vas navigacija na kraju dana vrati na polazište. Bluetooth veza sa BMW Motorrad sistemom za komunikaciju i opciona aplikacija za povezivanje pametnih telefona omogućavaju čisto multimedijalno iskustvo u pokretu: Uputstva za navigaciju, telefonski pozivi, strimovanje muzike i preuzimanje vremenske prognoze ili informacija o zastoju u saobraćaju nisu problem. Priprema za navigaciju daje dodatnu funkciju poput "My Motorcycle", a multi-kontroler na upravljaču nudi alternativu za upravljanje. Ako se vozač opredelio za unapred instalirane mape, ažuriranje mapa je besplatno do kraja upotrebnog veka uređaja.  

Bezbednost

Zaštita motora

Robusna motorna oplata od sjajnog nerđajućeg čelika pruža zaštitu od oštećenja i ne ograničava vašu slobodu. Čvrsta cevasta konstrukcija može podneti grube udare i može sprečiti velika oštećenja prilikom padova na kolovoz.  

Samo vaš Roadster

Dizajnirajte sopstveni BMW R 1250 R

Od boje do opreme – konfigurator omogućava da sklopite svoj BMW motocikl iz snova.

Konfigurišite svoj model
spinner