Starting signal for your next tour

R 1250 RS je prava mašina za sve sprintove čak i na dugim putovanjima. Stil Sport to odmah stavlja do znanja. Shift assistant Pro znatno olakšava vožnju jer više nema potrebe da koristite kvačilo. Dynamic ESA i režimi vožnje Pro omogućavaju da se fokusirate na najvažniju stvar - vaš užitak u vožnji. Bezbednost i komfor su sa vama uz Paket Komfor, ABS Pro i inteligenti ECALL sistem poziva. Keyless Ride štedi vaše vreme: Ne tražite ključ po džepovima, samo sedite na vaš R 1250 RS i krenite. 

+ Pročitaj više
Stil Sport

Nijansa Austin Yellow metalik mat u Style Sport  otkriva lepotana. Dodatno, motocikl krase vrhunski materijali i površine. Oznaka Sport, široke trake u boji i vrhunski čelične komponente zaokružuju ekstravagantni i lagani izgled sportskog tourera. 

Paket Dynamic

Paket Dynamic donosi dodatne sportske kvalitete ne zanemarujući bezbednost. Oprema sadrži Pro režime vožnje i ABS Pro, Dinamičku kontrolu prianjanja (DTC), Dinamičku kontrolu kočenja (DBC) i Hill Start Control (HSC), Shift assistant Pro i LED Dnevna svetla i LED indikatori.

Pro režim rada

Uz  Pro režim rada, opseg mašine može se dodatno proširiti i prilagoditi raznim situracijama i namenama. Pored odziva gasa, Dinamičke kontrole prianjanja (DTC) sve kontrolne karakteristike se mogu podesiti. 

Shift assistant Pro

Pomoć pri promeni stepena prenosa, Shif Assistant Pro, omogućava promenu stepena prenosa u skoro svim opsezima opterećenja i brzinama motora bez kontrole kvačila. Asistent na taj način osigurava primetno kraće vreme promene, manji napor na kvačilu te veću udobnost, dinamičnost i zadovoljstvo u vožnji. 

ABS Pro

Inovativni ABS Pro omogućava vozaču da bolje kontroliše motocikl čak i kada koči u nagnutom položaju. Budući da senzorski sistem meri i nagibni ugao, pritisak kočnice može se bolje kontrolisati, čak i u krivinama. Ovima se smanjuje tendencija motocikla da se uspravi, što znači da ga vozač može preciznije držati na putanji. 

LED indikatori

Sjajna pojava: atraktivni LED pokazivači pravca sa belim indikatorskim staklom impresioniraju svojim elegantnim dizajnom i modernom tehnologijom. Reaguju brže od sijalica i imaju mnogo duži radni vek. Rezultat je bezbednosni plus u drumskom saobraćaju. 

Dynamic ESA

Dynamic ESA (Elektronsko podešavanje oslanjanja) omogućava stabilnije i samim tim još sigurnije upravljanje. Sistem automatski reguliše rad amortizera i predopterećenje opruge u zavisnosti od uslova vožnje i opterećenja vozila, pružajući tako maksimalnu udobnost i najbolje prianjanje na svim površinama, čak i kada se motocikl naginje. 

Sportsko sedište

Sportsko sedište je za 20 mm više i uže vozačevo sedište i podržava sportski stil vožnje zbog svog aktivnog položaja sedišta. Naročito je podesno za visoke vozače, jer ugao kolena omogućava vozaču da udobnije sedi i bezbrižnije uživa u kilometrima, čak i na dužim relacijama. 

Keyless Ride

Beskontaktni pristup, Keyless Ride, omogućava da ključ ostavite u džepu. Sistem bez ključa je izuzetno zgodan i omogućava vozaču da pokrene mašinu jednostavnim pritiskom na dugme. Brava upravljača i poklopac rezervoara za gorivo takođe se mogu otključati na ovaj način. Moto je: samo se ukrcaj i kreni! 

HP sportski izduv

Vrhunsko savršenstvo: visokokvalitetni kraj izduva izrađen od titanijuma i nerđajućeg čelika sa karbonskim poklopcem osigurava moćan zvuk i sportski izgled. Pored toga, za nekih 2,3 kg Akrapović sportski izduv lakši je od standardne verzije izduva. 

HP billet pack

HP Billet Pack ističe sportski karakter motocikla upotrebom bikolornih aluminijumskih komponenti vrhunskog kvaliteta sa HP oznakom. Delovi Billet Pack Spezial izrađeni od eloksiranog aluminijuma.

Više touring komfora za dvoje

R 1250 RS je savršen za putovanje udvoje. Uz mogućnost da povećate prostor za odlaganje i druge opcije individualizacije, vi i vaš pratilac možete spakovati sve za putovanje. Možete voziti brže, ali nikada nećete se pitati za pravac jer je tu Navigator VI. Napredni režimi vožnje i druge opcije poput ECALL omogućavaju vam da bezbrižno i udobno stignete do odredišta. 

+ Pročitaj više
Black storm metalik

Black storm metalik, boja je  osnovnog modela, koja motociklu daje dinamičnu i snažnu pojavu. Poklopci glava cilindara u nijansi Agate grey metalik mat, točkovi su Asphalt grey metalik mat. 

Paket Komfor

Uz Paket Komfor, zadovoljstvo i sigurnost u vožnji mogu se savršeno kombinovati. Dok ste na turneji, mnoge stvari učiniće primetno komfornijim. Komponente uključuju kontrolu pritiska u gumama, komforno grejanje ručica po hladnijem vremenu i hromirani izduvni sistem. 

Paket Touring

Zahvaljujući Paketu Touring, i duža putovanja postaju opušteno i komforno zadovoljstvo. Tu su još dodaci poput nosača prtljaga, tempomata, Dynamic ESA automatskog oslanjanja, sistema Keyless Ride, pripreme za navigacioni sistem i stalak. 

Nosač kofera

Čvrsti nosač kofera izrađen je od čelika i sjajna je podloga za praktično postavljanje kofera za vaše putovanje. 

Priprema za navigaciju

Priprema za navigaciju sa nosačem postavljenim na upravljač služi za osiguranje i integrisanje BMW Motorrad Navigatora u koncept rada mašine. Sistemom navigacije i Connectivity funkcijama lako se upravlja preko multi-kontrollera sa leve strane upravljača. 

Dynamic ESA

Dynamic ESA (Elektronsko podešavanje oslanjanja) omogućava stabilnije i samim tim još sigurnije upravljanje. Sistem automatski reguliše rad amortizera i predopterećenje opruge u zavisnosti od uslova vožnje i opterećenja vozila, pružajući tako maksimalnu udobnost i najbolje prianjanje na svim površinama, čak i kada se motocikl naginje. 

Pro režimi vožnje

Uz Pro režim rada, opseg mašine može se dodatno proširiti i prilagoditi raznim situracijama i namenama. Pored odziva gasa, Dinamičke kontrole prianjanja (DTC) sve kontrolne karakteristike se mogu podesiti. 

ABS Pro

ABS Pro takođe pomaže pri naginjanju u kočenju smanjuje rizike. A dinamičko kočiono svetlo upozorava saobraćaj iza vas u slučaju refleksnog kočenja. Tendencija motocikla da se ispravi se smanjuje a vozač može preciznije ući u krivinu. 

Dnevna svetla

LED dnevna svetla svojim upečatljivim dizajnom obezbeđuju veću sigurnost na putu. Zahvaljujući modernoj LED tehnologiji poboljšava vidljivost motocikla. Pored udobne automatske funkcije, dnevna svetla se takođe mogu aktivirati ručno i deluju impresivno zbog svog prepoznatljivog izgleda. 

Inteligentni sistem poziva

Inteligentni sistem poziva automatski kontaktira BMW pozivni centar u slučaju nezgode kako bi što brže aktivirao spasilačke službe. Položaj vozila se prenosi i, ako je moguće, uspostavlja se početni razgovor sa ugroženom osobom. Sistem se može pokrenuti i ručno, na primer za pomoć drugim učesnicima u saobraćaju. 

Touring kofer Asphalt grey metalik mat

Zapremine od 32 litara, vrhunski izdržljivi touring kofer za montažu sa leve strane nudi dovoljno prostora za prtljag ili vašu kacigu. Kofer u nijansi Asphalt grey metalik je otporan na vodu i može se zaključati. Dobar je saputnik za kraća ali i za duža putovanja. 

Gornji kofer, 30 l

Vodootporni plastični gornji kofer od 30 litara nudi dovoljno prostora za kacigu. Poklopac u nijansi Granite grey metalik mat ili Racing red, ima meke šarke zbog kojih se kofer mekano otvara. Maksimalna korisna nosivost je 5 kg. 

BMW Motorrad Navigator VI

Navigator VI vredi svaku paru. Planiranje rute postaje dečja igra uz mnoge dodatne funkcije koje svaku turu čine doživljajem. Ekran osetljiv na dodir od pet inča je vodootporan i lak za čitanje čak i pod direktnom sunčevom svetlošću, a takođe vam pruža uvid u sve potrebne informacije. 

Još elegantniji na sledećem putovanju

Kuda god da krenete - vaše putovanje biće komforno i senzacionalno. Dizajnerska paleta Option 719 na jednom mestu nudi sve prave detalje koji će vaš R 1250 RS učiniti još klasičnijim prizorom. 

+ Pročitaj više
Stil Ekskluziv

U Stilu Ekskluziv, motocikl je u sportskoj, elegantnoj nijansi Imperial blue metalik. Istovremeno motocikl je upotpunjen vrhunskim materijalima i površinama. Oznaka Exclusive, široke trake u boji i vrhunski, čelični rezervoar kompletiraju sportsku touring pojavu. 

Paket Komfor

Uz Paket Komfor, vozač će krenuti na svako putovanje potpuno posvećen uživanju u vožnji. Paket obuhvata kontrolu pritiska u gumama, komforno grejanje ručica i hromirani izduvni sistem. 

Paket Dynamic

Pure rezervoar

Pure rezervoar izrađen je od brušenog nerđajućeg čelika i obezbeđuje dugotrajan izgled i mat površine. 

Dnevna svetla

LED dnevna svetla svojim upečatljivim dizajnom obezbeđuju veću sigurnost na putu. Zahvaljujući modernoj LED tehnologiji poboljšava vidljivost motocikla. Pored udobne automatske funkcije, dnevna svetla se takođe mogu aktivirati ručno i deluju impresivno zbog svog prepoznatljivog izgleda. 

Hromirani izduvni sistem

Izduvni sistem sa visokokvalitetnim hromiranim krajem izduva i izduvnim kolektorom visokog sjaja za posebno elegantan izgled. Petougaoni dizajn kraja izduva nudi slobodu u krivinama, i otkriva izgled zadnjeg točka. 

LED indikatori

Sjajna pojava: atraktivni LED pokazivači pravca sa belim indikatorskim staklom impresioniraju svojim elegantnim dizajnom i modernom tehnologijom. Reaguju brže od sijalica i imaju mnogo duži radni vek. Rezultat je bezbednosni plus u drumskom saobraćaju. 

Option 719 Classic billet pack

Klasični billet pack ekskluzivne Option 719 postavlja format vrhunskih komponenti u srebrnom izdanju.  Billet pack je od anodiziranog aluminijuma i jasno ističe posvećenost detaljima i dodatnu vrednost. 

Option 719 Klasik točkovi

Ekskluzivni dvobojni Option 719 Klasik točkovi ističe delove u kontrastnoj boji brušenog aluminijuma. Savršeno uklopljeni u klasični izgled ostalih Spezial delova iz Option 719 i HP opcija, svojom vrhunskom završnom obradom ispunjavaju najviše standarde kvaliteta. 

Option 719

Bez kuckanja, iznenađenja i kompromisa. Dodajte Option 719 za potpuno personalizovan ton i najviše standarde kvaliteta. Ekskluzivni klasični paket Option 719 Billet pack opcione dodatne opreme vrhunskog kvaliteta i dizajna, ekskluzivna braon boja Option 719 sedišta, impresivni dvobojni točkovi i ekskluzivne boje. Može se poručiti i ugraditi pre isporuke.

Od samog početka usmeren na harmoničnu integraciju u celokupan izgled vozila, što znači da su delovi savršeno integrisani u koncept vozila, i da motociklu daju dosledan i ekskluzivan izgled.

Kombinacija dugogodišnjeg rada na razvoju veština kompanije BMW Motorrad i složenih proizvodnih procesa omogućava novi nivo značaja i ekskluzivnosti. U našem konfiguratoru svoj motocikl možete personalizovati dodatno i to na najvišem nivou, Option 719 uz mogućnost da ga sastave upravo oni koji najbolje poznaju vaš BMW Motorrad. Mi lično.

+ Pročitaj više
Saznajte više external-link-arrow-slim

Option 719

Option 719, vrhunski billet pack, ekskluzivne specijalne bojea i točkovi. Dajte vašem R 1250 RS lični detalj još u fabrici. 

+ Pročitaj više
Option 719 Stardust metalik

Boja iz palete Option 719 Stardust metalik mašini daje ekskluzivnu, elegantnu nogu. Fascinantni efekti se otkrivaju pri svakoj promeni svetla. Premijum izgled dopunjuju spojler motora i čelični rezervoar. 

Option 719 sedište

Sedište iz ponude Option 719 je u elegantnim nijansama tamno braon i crne. Na dodir impresionira svojim kavlitetom, diskretnim ukrasima i pažljivo izvedenim štepovima. Našivena zastavica za logotipom Option 719 ima kontrastne šavove i kompetira ekskluzivni dizajn. Sedište je standardne visine.  

Option 719 Klasik točkovi

Ekskluzivni dvobojni Option 719 klasik točkovi kontrast su brušenim aluminijumskim detaljima. Savršeno se uklapaju sa klasičnim izgledom ostalih delova iz paleta Option 719 i HP options i, zahvaljujući završnom sloju vrhunskog kvaliteta, ispunjavaju najviše standarde kvaliteta. 

Billet pack

HP billet pack

HP Billet pack isitče sportski karakter mašine vrhunskim aluminijumskim dvobojnim komponentama i HP oznakom. Billet pack Spezial delovi izrađeni su od anodiziranog aluminijuma, oznaka su velike vrednosti. 

Option 719 Billet pack Classic

Billet pack Classic ekskluzivne palete Option 719 dodatno ističe vrhunske komponents u sivoj boji. Billet pack Spezial delovi izrađeni su od anodiziranog aluminijuma i pokazuju posvećenost detaljima i ekskluzivnosti. Pored toga, Option 719 oznaka garantuje impresivan kvalitet. 

Dodatna oprema za R 1250 RS

HP Parts

HP sportski izduv

Vrhunska perfekcija: vrhunski završetak izduva od titanijuma sa karbon komponentom garantuje grlen zvuk i sportski izgled. Pored navedenog, sportski izduv sa oznakom Akrapovič znatno je lakši od standardnog izduva. 

Prtljag

Touring kofer i gornji kofer

Vrhunski, tvrdi touring koferi od 32 i 31 litra zapremine obezbeđuju dovoljno prostora za prtljag ili vašu kacigu. Otporan je na kišu i može se zaključati te predstavlja savršenog saputnika na kraćim ali i dužim putovanjima. Širok raspon otvaranja poklopca olakšava pakovanje. Korisne nosivosti od 10 kg, čvrsti koferi pružaju dovoljno prostora za vaše stvari. Preporučena maks. brzina sa montiranim koferima je 180 km/h.

Vodootporni gornji kofer od plastike zapremine 30 litara ima dovoljno prostora za kacigu. Navlaka, je opciono dostupna u Asphalt grey metalik, Black storm metalik ili Light white uni, kopče za meko zatvaranje, ukazuju na visok kvalitet. Maksimalna nosivost je 5 kg.

Postava za Touring torbu i gornji kofer

Odgovarajuće obloge za torbe i gornji kofer unose red u prtljag i olakšavaju utovar i istovar. Zahvaljujući ručki i naramenici, torba se može brzo i bez napora ručno nositi. Praktični detalji uključuju trostrani patent zatvarač i mrežaste pregrade na poklopcu. 

Torba za preko rezervoara small, 5-9 l

Mala torba za preko rezervoara izrađena od izdržljive poliesterske tkanine idealan je pratilac za kratka putovanja. Vodootporna glavna pregrada sa unutrašnjom torbom, spoljni džep, zapremine je koja se može proširiti sa 5 na 9 litara, ručka i uklonjiva naramenica su funkcionalne i zadovoljavaju sve vaše svakodnevne potrebe. 

Dizajn

Option 719 oslonci, podesivi

Klasični vozačevi oslonci od aluminijuma i plastičnom oblogom podesivi su u tri pozicije i obezbeđuju maksimalan komfor i pouzdan oslonac u terenskoj vožnji. Vrhunski milled delovi iz ekskluzivne Option 719 obezbeđuju dodatnu stabilnost i bolju kontrol motorcikla u vožnji u stojećem položaju, posebno u terenskoj vožnji. 

Option 719 nožna komanda, podesiva

Oslonci ekskluzivne Option 719 izrađeni su od anodiziranog aluminijuma individualno su podesivi. Podešeni, oslonsi su posebno podesni za terensku vožnju i stojeći stav u vožnji. Vrhunski Billet Pack delovi i brend Option 719 daju dodatnu vrednost. 

Option 719 Classic poklopci glava cilindara

Poklopci glava cilindara ekskluzivne Option 719 daju posebnu notu svojom srebrnom pojavom. Vrhunski milled poklopci od anodiziranog aluminijuma skreću pažnju na bokser motor. Ekskluzivne specijalne komponente sa natpisomn "Option 719" ističu vrhunski karakter motocikla.

Ergonomija i komfor

Sedište za vozača

Rider's visina sedišta, black:

30 mm više vozačevo sedište crne boje posebno odgovara visokim vozačima. Komforne ergonomske krivine za kolena obezbeđuju znatno veći komfor i posebno su zahvalna za duže vožnje.

 

Spušteno crno sedište:

Crno vozačevo sedište, spušteno za 30 mm, olakšava penjanje na motocikl i bolji kontakt sa podlogom. Posebno olakšava manevrisanje i kontrolu motocikla.

 

Crno sportsko sedište:

Vozačevo sportsko sedište crne boje više je uže u poređenju sa standardnim sedištem i olakšava sportski stil vožnje zbog svog aktivnog prilagođavanja sedišta. Visina sedišta od 840 mm ukupne dužine od 1,875 mm, posebno je podesno za visoke vozače. 

Tonirani vetrobran

Tonirani vetrobran ističe sportski izgled motocikla. Zaštitni sloj protiv grebanja brine za odličnu vidljivost. Alternativno, tonirano vetrobransko staklo dostupno je u 70 mm dužoj varijanti. 

Navigacija i komunikacija

BMW Navigator VI

Multifunkcionalni Navigator VI čini da planiranje rute postane dečja igra. Sistem sa fleš memorijom od 16 GB i ekranom osetljivim na dodir od pet inča pouzdan je vodič. Zahvaljujući kružnom polarizacionom filtru (CPOL), vodootporni ekran se lako čita čak i na direktnoj sunčevoj svetlosti. Ekran visoke rezolucije u kućištu sličnom pametnom telefonu pruža sve osnovne informacije i pruža potreban pregled u svakoj situaciji. Brojne dodatne funkcije čine planiranje i obilazak uzbudljivim iskustvom. To omogućava kreiranje ruta u skladu sa ličnim preferencama kako bi se uživalo u vožnji krivudavim i sporednim putevima bez mnogo saobraćaja. Na nepoznatom terenu, the "round trip" opcija predstavlja dobar način da vas navigacija na kraju dana vrati na polazište. Bluetooth veza sa BMW Motorrad sistemom za komunikaciju i opciona aplikacija za povezivanje pametnih telefona omogućavaju čisto multimedijalno iskustvo u pokretu: Uputstva za navigaciju, telefonski pozivi, strimovanje muzike i preuzimanje vremenske prognoze ili informacija o zastoju u saobraćaju nisu problem. Priprema za navigaciju daje dodatnu funkciju poput "My Motorcycle", a multi-kontroler na upravljaču nudi alternativu za upravljanje. Ako se vozač opredelio za unapred instalirane mape, ažuriranje mapa je besplatno do kraja upotrebnog veka uređaja.

Bezbednost

Enduro alu zaštita motora

Izdržljiva aluminijumska enduro zaštita motora efikasno štiti dno motora od sitnog kamenja i oštećenja. Aluminijumski štitnik, specijalno dizajniran za terensku upotrebu, debljine je 2 mm i znatno je širi i duži od standardne zaštite motora. Specijalni oblik pojačava izvanredni izgled mašine.

Samo vaš sportski tourer

Dizajnirajte sopstveni R 1250 RS

Od boje do opreme – konfigurator omogućava da sklopite svoj BMW motocikl iz snova.

Konfigurišite svoj model
spinner