Promena kočnog sistema

Počevši od 01.12.2020. očekuje se da će vozilo prikazano ovde biti isporučeno sa kočionim sistemom drugog proizvođača (moguće drugačijeg izgleda) umesto kočionog sistema marke Brembo.

Znak za početak vaše sledeće avanture.

R 1250 RS je pravi motocikl ako želite da jurite na dugim rutama. Sa Sport stilom to je odmah vidljivo na prvi pogled. Shift Assistant Pro čini prebacivanje još lakšim, jer jednostavno nema potrebe za uključivanjem kvačila. Dinamički ESA i Pro režimi vožnje obezbeđuju da se možete usredsrediti na najvažniju stvar od svega - na svoje zadovoljstvo u vožnji. Bezbednost i udobnost nikada nisu zaostali uz komfor paket, ABS Pro i inteligentni E-Call hitni poziv. Ne gubite vreme uz vožnju bez ključa: Jednostavno pokrenite svoj R 1250 RS i krenite na put.

+ Pročitaj više
Style Sport

Sa Style Sport i Light white bojom privući ćete mnogo pažnje. Paket je dopunjen visokokvalitetnim materijalima i završnim obradama. Sport natpis, velika traka u boji i komponente od visokokvalitetnog nerđajućeg čelika zaokružuju ekstravagantan, vizuelno lagan izgled Sport Tourer-a.

Dynamic Paket

Dynamic Paket usavršava sportske kvalitete mašine, dok u isto vreme nudi bezbednosne prednosti. Karakteristike opreme uključuju Pro režime vožnje sa ABS Pro, dinamičkom kontrolom proklizavanja (DTC), dinamičkom kontrolom kočenja (DBC) i kontrolom pokretanja na uzbrdici (HSC) kao i LED dnevnim svetlom za vožnju.

Riding Pro režim

Opcije Pro režima vožnje sada takođe uključuju Core Screen Sport, HSC Pro sa automatskim aktiviranjem kočnice, EBC kontrolu kočenja i DBA pomoć pri dinamičkom kočenju.

Shift Pro sistem

Shift Pro omogućava šaltanje brzine u skoro svim opsezima opterećenja i broja obrtaja motora bez kontrole kvačila. Na taj način obezbeđuje primetno skraćeno vreme prebacivanja, rasterećenje ruke kvačila i time više udobnosti, dinamike i užitka u vožnji.

ABS Pro

Sa inovativnim ABS Pro, motocikl ostaje pod kontrolom vozača čak i u nagibu. Pošto senzorski sistem meri i ugao nagiba, pritisak kočnice se može kontrolisati na bolji način, čak i pri skretanju. Ovo smanjuje sklonost motocikla da se uspravi, što znači da ga vozač može preciznije držati na kursu.

LED migavci

Briljantan izgled: atraktivni LED migavci sa belim staklom impresioniraju svojim tankim dizajnom i modernom tehnologijom osvetljenja. Reaguju brzo i nude znatno duži radni vek. Ovo rezultira jasnim prednostima bezbednosti u saobraćaju.

Dynamic ESA

Sa Dinamic ESA (elektronsko podešavanje suspenzije) postiže se stabilnije, a time i bezbednije rukovanje. Sistem automatski reguliše dejstvo prigušenja i predopterećenje opruge viljuški i opružnih podupirača kako bi odgovarao uslovima vožnje i opterećenju, nudeći maksimalnu udobnost i najbolju moguću vuču čak i kada se naginjete u krivine.

Sportsko sedište

Sportsko sedište sa 20 mm višim i užim sedištem za vozača podržava sportski stil vožnje zahvaljujući svom aktivnom položaju. Posebno odgovara visokim vozačima. Udoban ugao nudi motociklistima primetna poboljšanja u pogledu sedenja i time još bezbrižnije kilometre čak i na dugim putovanjima.

Vožnja bez ključa

Zahvaljujući vožnji bez ključa, ključ za paljenje sada može ostati u džepu. Sistem je izuzetno zgodan i omogućava vozaču da pokrene svoju mašinu jednostavnim pritiskom na dugme. Brava upravljača i poklopac rezervoara za gorivo se takođe mogu otključati na ovaj način. Moto je: kreni odmah na put!

Sport auspuh

Visokokvalitetni auspuh: visokokvalitetni klizni auspuh napravljen od titanijuma sa karbonskom završnom kapom garantuje grleni zvuk i sportski izgled. Pored toga, sportski auspuh razvijen sa Akrapovičem ima prednost u težini u odnosu na standardni.

Više touring udobnosti za dvoje

R 1250 RS je savršen za putovanje u dvoje. Uz mogućnosti povećanja prostora za skladištenje i druge opcije individualizacije, vi i vaš saputnik možete smestiti sve za svoje putovanje. Možete da vozite gde god želite, ali nikada nećete izgubiti orijentaciju sa odgovarajućom dodatnom opremom kao što je Navigator VI. Napredni režimi vožnje i druge opcije kao što je ECALL omogućavaju vam da bezbrižno i udobno stignete na odredište.

+ Pročitaj više
Black storm metalik

Black storm metalik, boja osnovnog modela, daje motociklu posebno dinamično i snažno prisustvo. Poklopci glave cilindra su obrađeni u metalik sivoj mat boji a točkovi u "Asfalt" sivoj metalik mat boji

Comfort Paket

Sa Comfort paketom vozač može da pristupi svakoj turi još mirnije i potpuno se koncentriše na uživanje u vožnji. Paket uključuje kontrolu pritiska u gumama, udobne grejane ručke i hromirani izduvni sistem.

Touring Paket

Touring paket takođe čini duža putovanja opuštenim, udobnim i prijatnim iskustvom. Ovo je obezbeđeno dodacima kao što su držači kućišta, kontrola brzine, automatska šasija Dinamic ESA, sistem vožnje bez ključa, navigacioni sistem i glavno postolje.

Držač kofera

Čvrsti držač kofera od crnog čelika lako i sigurno pričvršćivanje vaš touring dodatni prostor.

Priprema za navigaciju

Priprema za navigaciju sa držačem i postoljem za montažu na stezaljci upravljača služi da se obezbedi i integriše BMW Navigator sa konceptom rada motocikla. Navigacionim sistemom i funkcijama povezivanja se praktično upravlja preko višenamenskog upravljača na levoj ručki.

Dynamic ESA

Sa Dinamic ESA (elektronsko podešavanje suspenzije) postiže se stabilnije, a time i bezbednije rukovanje. Sistem automatski reguliše dejstvo prigušenja i prednaprezanje opruge viljuški kako bi odgovarao uslovima vožnje i opterećenju, nudeći maksimalnu udobnost i najbolju moguću vuču čak i kada se naginjete u krivine.

Pro riding režimi

Opcije Pro režima vožnje sada takođe uključuju Core Screen Sport, HSC Pro sa automatskim aktiviranjem kočnice, EBC kontrolu kočenja motora i DBA pomoć pri dinamičkom kočenju.

ABS Pro

Sa inovativnim ABS Pro, motocikl ostaje bolje upravljiv za vozača čak i kada koči u nagnutom položaju. Pošto senzorski sistem meri i ugao nagiba, pritisak kočnice se može kontrolisati na bolji način, čak i pri skretanju. Ovo smanjuje sklonost motocikla da se uspravi, što znači da vozač može preciznije da ga drži na kursu.

Dnevna svetla

LED dnevno svetlo za vožnju obezbeđuje veću bezbednost u saobraćaju. Zahvaljujući modernoj LED tehnologiji, poboljšava vidljivost motocikla. Pored praktične automatske funkcije, dnevno svetlo za vožnju se takođe može aktivirati ručno i impresionira svojim nepogrešivim, besprekornim izgledom.

 

ECALL

U slučaju nesreće, Inteligentni hitni poziv automatski kontaktira BMW pozivni centar kako bi aktivirao lanac za spasavanje što je brže moguće. Položaj motocikla se prenosi. Sistem se takođe može aktivirati ručno kako bi pomogao drugim učesnicima u saobraćaju.

Touring kofer u Asphalt sivoj metalik boji

Visokokvalitetna, čvrsta futrola za putovanja, sa pribl. zapreminom 32 litra, pruža dovoljno prostora za prtljag. Velika futrola (kofer) sa leve strane takođe ima mesta za vašu kacigu. Futrole otporne na prskanje se mogu zaključati i savršeni su saputnik za kratke ili duže ture. Poklopci se mogu širom otvoriti i olakšavaju utovar.

Topcase, 30 l

Vodootporni plastični gornji kofer zapremine 30 litara pruža dovoljno prostora za kacigu. Opcioni poklopac ofarban u "Asfalt" sivu metalik mat ili Black Storm metalik boju i šarke koje se lagano zatvaraju, naglašavaju izgled visokog kvaliteta. Maksimalna nosivost je 5 kg.

BMW Motorrad Navigator VI

Sistem čini planiranje rute dečijom igrom i nudi brojne dodatne funkcije koje svaku turu čine iskustvom. Ekran osetljiv na dodir od pet inča je vodootporan, lako se čita čak i na direktnoj sunčevoj svetlosti i garantuje neophodan pregled informacija.

Više elegancije u svakom putovanju

Gde god da vas put odvede - ruta će biti udobna i senzacionalna. Option 719, koja definiše dizajn i detalje na pravom mestu daje vašem R 1250 RS ono nešto i čini ukupan utisak još otmenijim.

+ Pročitaj više
Style Exclusive

U modelu Style Exclusive, motocikl dolazi sa sportskim i elegantnim nijansama Imperial plave metalik boje. Pored toga, motocikl se može pohvaliti visokokvalitetnim materijalima i površinama. Natpis Exclusive, velike trake u boji i središnji poklopac rezervoara od nerđajućeg čelika visokog kvaliteta upotpunjuju moderan izgled sport tourera.

Comfort Paket

Sa Comfort paketom vozač može da pristupi svakoj turi još mirnije i potpuno se koncentriše na uživanje u vožnji. Paket uključuje kontrolu pritiska u gumama, udobne grejane ručke i hromirani izduvni sistem.

Dynamic Paket

Dynamic Paket usavršava sportske kvalitete mašine, dok u isto vreme nudi bezbednosne prednosti. Karakteristike opreme uključuju Pro režime vožnje sa ABS Pro, dinamičkom kontrolom proklizavanja (DTC), dinamičkom kontrolom kočenja (DBC) i kontrolom pokretanja na uzbrdici (HSC), Shift Assistant, kao i LED dnevna svetla za vožnju i LED migavce.

Poklopac rezervoara

Poklopac rezervoara od nerđajućeg čelika posut sjajnim detaljima daje središnjem poklopcu delu otpornu, mat sjajnu površinu.

Dnevna svetla

LED dnevno svetlo za vožnju obezbeđuje veću bezbednost u saobraćaju. Zahvaljujući modernoj LED tehnologiji, poboljšava vidljivost motocikla. Pored praktične automatske funkcije, dnevno svetlo za vožnju se takođe može aktivirati ručno i impresionira svojim nepogrešivim izgledom.

Hromirani izduvni sistem

Izduvni sistem sa visokokvalitetnim hromiranim zadnjim prigušivačem i izduvnom granom ima sjajan i posebno elegantan izgled. Dizajn snažnog zadnjeg prigušivača nudi veliku slobodu kada se naginjete u krivine, dok u isto vreme otkriva i ističe zadnji točak.

LED migavci

Briljantan izgled: atraktivni LED migavci sa belim staklom impresioniraju svojim tankim dizajnom i modernom tehnologijom osvetljenja. Reaguju brže i nude znatno duži radni vek. Ovo rezultira jasnim prednostima bezbednosti u saobraćaju.

Option 719 Billet Packs, Classic

Billet Packs Classic i Classic II us ekskluzivnu Option 719 daju detalje koji su simbol dizajna koristeći visokokvalitetne komponente u srebrnim tonovima. Specijalni brušeni delovi napravljeni od eloksiranog aluminijuma jasno pokazuju neverovatnu pažnju prema detaljima i daju ekskluzivan izgled. Brendiranje Option 719 takođe naglašava kvalitetan izgled motocikla.

Option 719 Classic točkovi

Ekskluzivni dvobojni točkovi Option 719 Classic svojim kontrastnim izgledom naglašavaju važnost dizajna. Savršeno su usklađeni sa klasičnim izgledom ostalih specijalnih delova i zahvaljujući visokokvalitetnom površinskom premazu ispunjavaju najviše standarde kvaliteta.

Option 719

Bez nepredvidivosti, bez iznenađenja, bez kompromisa. Sa Option 719, dobijate deo prave istorije BMW Motorrad-a koja vašem motociklu daje lični pečat uz najviše standarde kvaliteta. Pod Option 719, naći ćete posebno visokokvalitetne specijalne delove koji definišu dizajn, kao što su ekskluzivni paketi za Option 719 i impresivni točkovi u dve boje. Nju možete naručiti sada kao fabrički ugrađenu opciju.

Od samog početka, u fokusu je celokupni izgled vozila, što znači da su delovi savršeno integrisani u koncept vozila, dajući motociklu dosledan i ekskluzivan izgled.

Interakcija između dugo uspostavljene razvojne ekspertize BMW Motorrad-a i interakcije složenih proizvodnih procesa omogućavaju novi nivo značaja i ekskluzivnosti. U našem konfiguratoru, možete da učinite svoj motocikl još više jedinstvenim sa Option 719. Učinite vaš motocikl prepoznatljivim na ulicama.

+ Pročitaj više
Konfigurišite external-link-arrow-slim

Option 719

Sa Option 719, dobijate visokokvalitetan Billet Packs i točkove. Dajte vašem R 1250 RS jedinstven lični pečat odmah pre dolaska iz fabrike.

 

+ Pročitaj više
Option 719 točkovi

Ekskluzivni dvobojni točkovi Option 719 Classic svojim kontrastom postavljaju nove nivoe dizajna. Savršeno su usklađeni sa klasičnim izgledom ostalih delova iz Option 719 i ispunjavaju najviše zahteve kvaliteta zahvaljujući visokokvalitetnom površinskom premazu.

Billet Paket

Option 719 Billet Paket, Classic

Billet Paket Classic ekskluzivne Option 719 daje detalje koji definišu dizajn sa visokokvalitetnim komponentama srebrne boje. Delovi od eloksiranog aluminijuma pokazuju veliku ljubav kao i ekskluzivnu vrednost. Brendiranje sa Option 719 takođe naglašava kvalitet motocikla.

Option 719 Billet Pack Classic uključuje poklopce cilindra uključujući poklopac zavojnice, čep za punjenje ulja i poklopac kućišta motora. Opcija 719 Billet Pack Classic II uključuje poklopac za ekspanzioni rezervoar, podesive oslonce za noge vozača, ručicu nožne kočnice i polugu kvačila, kao i višestruko podesive ručne kočnice i poluge kvačila. Oledala, sa svojim čistim aluminijumskim izgledom, takođe su vizuelno vrlo uočljiva.

Option 719 Billet Paket, Shadow

Option 719 Billet Pack Shadow naglašava sportski karakter motocikla sa svojim visokokvalitetnim aluminijumskim komponentama u crnoj/srebrnoj boji. Uključuje prednji poklopac kućišta motora i poklopce cilindra, poklopac zavojnice, čep za punjenje ulja i crni plastični klizač na poklopcima cilindra. Option 719 Billet Pack Shadow II uključuje polugu za stopala i ruke i oslonce za noge koji pružaju ogromnu vrednost i precizno prianjanje.

Option 719 Billet Paket, Storm

I Billet Packs Storm i Storm II iz ekskluzivne Option 719 daju detalje koji su specifični za ovaj dizajn koristeći visokokvalitetne komponente u grubom, srebrno sivom izgledu. Delovi od eloksiranog aluminijuma pokazuju veliku ljubav u svojim detaljima kao i ekskluzivnu vrednost. Brendiranje Option 719 takođe naglašava očigledan kvalitet motocikla. Svi brušeni delovi savršeno pristaju jedan drugom i savršeno se uklapaju sa dizajnom motocikla. Opcija 719 Billet Pack Storm uključuje poklopce glave cilindra, poklopac zavojnice, čep za punjenje ulja i poklopac kućišta motora. Opcija 719 Billet Pack Storm II uključuje poklopac za rezervoar, podesive oslonce za noge vozača, ručicu nožne kočnice i ručicu kvačila, kao i višestruko podesive ručne kočnice i poluge kvačila.

DODATNA OPREMA ZA R 1250 RS

Sports silencer

High-End in perfection: the high-quality slip-on silencer made of titanium with a carbon end cap guarantees a throaty sound and a sporty look. In addition, the sports silencer developed with Akrapovič has a weight advantage over the standard silencer. 

Prostor

Touring kofer i topcase

Visokokvalitetni kofer za putovanje sa tvrdom školjkom sa zapreminom od 32 litra i 31 litar pruža dovoljno prostora za prtljag ili kacigu. Futrole otporne na prskanje se mogu zaključati i savršeni su saputnik za kratke ili duže ture. Poklopci se mogu širom otvoriti i olakšavaju utovar. Uz nosivost do 10 kg, čvrsti koferi od tvrdog materijala imaju dovoljno prostora. Preporučena maksimalna brzina sa postavljenim koferima je 180 km/h. Praktične opcije su vodootporne obloge, koje se savršeno uklapaju u touring futrolu.

Vodootporni plastični topcase zapremine 30 litara pruža dovoljno prostora za kacigu. Opcioni poklopac obojen u Asphalt sivu metalik mat ili Black Storm metalik i šarke koje se lagano zatvaraju koje polako spuštaju poklopac, naglašavaju izgled visokog kvaliteta. Maksimalna nosivost je 5 kg.

Podloga za Touring kofer i topcase

Odgovarajuće obloge za kofer i topcase unose red u vaš prtljag i olakšavaju utovar i istovar. Zahvaljujući ručki za nošenje i naramenici, torba se može brzo i bez napora transportovati ručno. Praktični detalji uključuju patent zatvarač i mrežastu pregradu.

Torba za rezervoar, 5-9 l

Mala torba za rezervoar napravljena od izdržljive poliester tkanine idealan je pratilac za kratka putovanja. Vodootporna glavna pregrada, spoljašnji džep, zapremina koja se može proširiti sa 5 na 9 litara, ručka za nošenje i remen koji se može ukloniti su funkcionalne karakteristike koje zadovoljavaju sve vaše svakodnevne potrebe.

Dizajn

Option 719 prilagodljivi fuzasteri

Klasični aluminijumski oslonci za noge vozača sa plastičnom osnovom za noge su podesivi u tri položaja i pružaju maksimalnu udobnost i sigurnost na putu i ​​van njega. Visokokvalitetni delovi ekskluzivne Optiom 719 pružaju dodatnu stabilnost i još bolju kontrolu motocikla pri vožnji u stojećem položaju, posebno van puta.

Option 719 podesivi oslonci za noge

Ekskluzivni oslonci za noge Option 719 od eloksiranog aluminijuma su individualno podesivi. Sa pravilnom postavkom oslonca se takođe može upravljati bolje i kada se vozite dok stojite tokom vožnje. Visokokvalitetni delovi Billet Pack sa oznakom Option 719 dodaju vrednost motociklu.

Option 719 Classic poklopci cilindra

Poklopci glave cilindra ekskluzivne Option 719 dodaju detalje u dizajnu svojim izgledom srebrne boje. Visokokvalitetni brušeni poklopci od eloksiranog aluminijuma stavljaju bokser motor u centar pažnje. Ekskluzivni specijalni delovi nose natpis „Opcija 719“ i naglašavaju kvalitetan karakter motocikla.

Ergonomija i komfor

Sedište

Sedište, visoko, crno:

30 mm više vozačevo sedište u crnoj boji posebno je pogodno za visoke vozače. Udoban ugao kolena obezbeđuje vozaču primetno povećanje udobnosti sedenja, a time i još bezbrižnije kilometre, posebno na dugim rutama.

 

Sedište, nisko, crno:

Sedište vozača u crnoj boji, koje je niže za 30 mm, olakšava montažu vašeg motocikla i poboljšava pristup tlu. Ovo olakšava manevrisanje i kontrolu motocikla.

 

Sport sedište, crno:

Vozačevo sedište Sport u crnoj boji je više i uže od standardnog sedišta i podržava sportski stil vožnje zahvaljujući svom aktivnom podešavanju. Sa visinom sedišta od 840 mm i dužinom koraka vozača od 1.875 mm, posebno je pogodan za visoke vozače.

Zatamnjeni vetrobran

Zatamnjeni vetrobran naglašava sportski karakter motocikla sa premazom otpornim na ogrebotine. Dimenzije i oblik odgovaraju standardnom vetrobranskom staklu.

Navigacija i komunikacija

BMW Navigator VI

Multifunkcionalni Navigator VI čini planiranje rute dečjom igrom. Sistem sa 16 GB memorije i ekranom osetljivim na dodir od pet inča uvek pokazuje pravi pravac. Zahvaljujući CPOL tehnologiji, vodootporni ekran je lak za čitanje čak i na direktnoj sunčevoj svetlosti. Ekran visoke rezolucije u kućištu nalik telefonu i pruža sve bitne informacije, a samim tim i podršku u svakoj situaciji. Brojne dodatne funkcije čine planiranje i obilazak uzbudljivim iskustvom. Rute se mogu kreirati tako da odražavaju lične preferencije kako biste uživali u putovanjima krivudavim i tihim sporednim putevima. Na nepoznatom terenu, opcija „kružno putovanje“ je dobar izbor jer pouzdano vodi vozača na kraju ture nazad do početne tačke. Bluetooth veza sa komunikacionim sistemom BMW Motorrad i opciona aplikacija za vezu sa telefonom omogućavaju čisto multimedijalno iskustvo u pokretu: uputstva za navigaciju, telefonski pozivi, striming muzike i preuzimanje vremenske prognoze ili informacija o saobraćajnoj gužvi nisu problem. Priprema za navigaciju dodaje dodatne funkcije kao što je „Moj motocikl“, a multikontroler na upravljaču nudi alternativnu opciju upravljanja. Ako se vozač odlučio za unapred instalirane podatke mape, ovo je uvek ažurno zahvaljujući doživotnim besplatnim ažuriranjima mapa.

Bezbednost

Enduro aluminijumski štitnik motora

Kvalitetni Enduro aluminijumski štitnik motora efikasno štiti donji deo motora od kamenčića i oštećenja. Aluminijumski štitnik motora, specijalno dizajniran za upotrebu na terenu, debeo je dva milimetra i znatno širi i duži od standardnog štitnika motora. Poseban oblik takođe naglašava terenski izgled motocikla.

Preuzmite katalog opreme

Original BMW Motorrad Accessories Catalogue 2019
PDF   |   43.04 MB   |   English
[This is disclaimer text for gpx download files.]

Vaša tourer priča može da počne

Konfigurišite R 1250 RS

Od boje do opreme – konfigurator vam omogućava da sastavite svoj BMW motocikl iz snova.

Konfigurišite
spinner