BMW Motorrad Srbija
Nov 28

Novi BMW G 310 R

Snažni i dinamični jednocilindrični BMW G 310 R  prvi put je predstavljen 2015. godine na otvaranju Sajma motocikala BMW Motorrad’s Dynamic Roadster, i to u segmentu do 500 ccm. Brzina i okretnost prilikom vožnje gradskim ulicama, kao i sigurnost i snaga na otvorenom drumu ovog odlučnog i živahnog, dinamičnog roudstera oduševila je sve širom sveta, posebno pridošlice u svet motocikala.

Srce novog BMW G 310 R i dalje je pouzdani jednocilindrični agregat od 313 ccm hlađen rashladnom tečnošću sa četiri ventila, dve bregaste u glavi motora i elektronskim ubrizgavanjem goriva. Cilindri karakterističnog dizajna nagnuti su unazad, a glava cilindra je zakrenuta za 180 stepeni sa prednjim usisom i zadnjim izduvom. Ovakva postavka vođena je logikom optimalnog odvoda izduvnih gasova nastalih unutrašnjim sagorevanjem u jednoj posebno kompaktnoj arhitekturi vozila. Izlazne snage od 25 kW (34 KS) na 9.500 o/min i maksimalnim momentom od 28 Nm na 7.500 obrtaja, jednocilindrični agregat novog BMW G 310 R predstavlja savršenog partnera za dinamičan roadster užitak.

Jednocilindrični agregat u novom BMW G 310 R ispunjava norme EU-5 standarda, unapređen je sistemom za takozvanu elektronsku kontrolu gasa (electronic throttle grip) što osigurava još precizniji odziv. Automatska kontrola broja obrtaja motora pri kretanju sprečava iznenadno gašenje motora. Novo je i kvačilo koje nema trzaj prilikom promene u niži stepen prenosa. Obrtni moment se redukuje i time se značajno unapređuje sigurnost u vožnji, posebno u situacijama kada je potrebno istovremeno zakočiti i preći u niži stepen prenosa. Kvačilo je zahvalnije jer je vozačima potrebno manje napora za rukovanje.

Novo LED prednje svetlo i LED indikatori pravca – da vidite i da budete viđeni

Prethodna verzija BMW G 310 R već je bila opremljena LED stop svetlima a nova verzija BMW G 310 R stiže sa punim LED prednjim svetlom koje noću obezbeđuje bolju vidljivost i LED pokazivačima pravca koji će vam obezbediti još veću upadljivost u saobraćaju. Novo LED prednje svetlo osigurava posebno jarku i homogenu osvetljenost druma. Funkcijama poput dugog i oborenog svetla kao i dnevnim svetlima za vožnju, koje su u nekim zemljama obavezne, lako se upravlja preko komandi na levoj ručici.

 

Ručne komande za kočnicu i kvačilo imaju po četiri podešavanja

Obe ručne komande za kočnicu i kvačilo mogu se podesiti u četiri nivoa. Prednosti podešavanja su ergonomske – posebno za vozače sa manjim šakama. Pozicija 3 za podešavanje kočnice odgovara dosadašnjem podešavanju hvata. U poziciji 1, ručna kočnica od sada je za 6 mm bliža ručici.

Dizajn je neznatno izmenjen zahvaljujući dvema atraktivnim osnovnim bojama i ekskluzivnom, stilizovanom opcijom „Sport”.

Dizajn novog BMW G 310 R u potpunosti oslikava dinamičnost i agilnost. Vizuelna sličnost sa drugim sportskim članovima porodice poput modela BMW S 1000 R je veoma upečatljiva, čemu u prilog govori i izbor boja ovog dinamičnog roadstera. Zajedničko za sve tri boje modela BMW G 310 R, su obloge kućišta motora, alternatora, kvačila i pumpe rashladne tečnosti kao i nogostupi i ručica zadnjeg držača, ofarbane u Titanium Grey metalik.

Pored osnovne nijane Cosmic Black, koja ističe sportsku pojavu, od sada je dostupna i nijansa Polar White, gde su plavo obojenim detaljima na jedan svež i dinamičan način predstavljene boje tradicionalne za BMW. U verziji „Sport style“ nijansa Limestone metalik sa atraktivnim crvenim slovom “R” na panelima, ramu i točkovima otkrivaju sportsku stranu novog BMW G 310 R.